NAKON EV6...

Kia EV9 (2023.), otkrivanje detalja i najava novog električnog SUV modela

Kia je otkrila nekoliko videosnimki svog dugo očekivanog modela EV9, električnog SUV-a. Veliki sportski terenac Kia EV9 trebao bi u doba elektrifikacije ubrzati preobrazbu brenda kao pružatelja rješenja održive mobilnosti.

Elegantna silueta, specifična svjetla i jasne linije najavljuju odvažan i samouvjeren izgled električnog SUV modela.
Ovo će biti svakako najprestižniji model s dosad neviđenim prednjim dijelom i elegantnim linijama karoserije. Odvažan identitet EV9 karakteriziraju neobični svjetlosni uzorci koje kreiraju prednja i stražnja svjetla.

Foto: Kia

Videosnimke donose i premijerno predstavljanje jedinstvene mješavine elegantnog dizajna i samouvjerene i odlučne geometrije Kia EV9.

Ime EV9 proizlazi iz Kijine nomenklature električnih vozila, koja združuje prefiks ‘EV’ (električno vozilo) s brojem ‘9’, što predstavlja segment modela u Kijini ponudi električnih modela.

Kao i Kia EV6 i Kia EV9 napravljen je na namjenskoj platformi za električna vozila E-GMP (Electric Global Modular Platform).

Kia će vanjštinu i unutrašnjost novog modela u cijelosti razotkriti sredinom ožujka, dok će detaljnije informacije biti poznate krajem ožujka kada će biti svjetska premijera Kia EV9.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo