TAKO SE TO RADI

Kia Motors donirala više od 375.000 eura Slovačkoj za borbu protiv COVID-19

Donacija slovačkoj vladi namijenjena zaustavljanju širenja COVID-19 i liječenju pacijenata uz medicinsku opremu

Kia i njena osnovana slovačka fondacija donirala je 200.000 € bolnicama za nabavku respiratora Kia Motors Slovakia, jedan od najvećih poslodavaca u slovačkoj regiji Žilina je tamošnjoj vladi donirao 200.000 eura za nabavku respiratora.

Donacija je obavljena na svečanosti, gdje je Kyong Jae Lee, predsjednik Kia Motors Slovakia, predao ček u vrijednosti 200.000 eura Richardu Sulíku, zamjeniku premijera i ministru gospodarstva Slovačke. Donacija je namijenjena kupovini medicinskih uređaja koji su potrebni zaraženim koronavirusom, kao i za nabavku zaštitne opreme za zdravstveno osoblje i starije stanovnike Žilinske regije.

Više od 140.000 eura za nabavku nove opreme za sveučilišnu bolnicu u Martinu Pored toga je Kijina slovačka fondacija kupila i mobilnu anesteziološku opremu i respiratore u vrijednosti 140.000 eura za sveučilišnu bolnicu u gradu Martin. 35.000 eura Crvenom križu i drugim lokalnim udrugama za nabavku zaštitne opreme

Ovoga tjedna će bolnica u Žilini početi s distribucijom 10.500 maski za 3.500 pacijenata i zaposlenih u 26 jedinica u regiji. Kijina fondacija je više od 35.000 eura donirala slovačkom Crvenom križu i drugim lokalnim udrugama za nabavku medicinskih šatora, zaštitnih maski i ostale osobne zaštitne opreme.

Kia Motors Slovakia će i dalje surađivati s tamošnjom vladom i lokalnim vlastima kako bi podržavala mjere za sprječavanje širenja COVID-19.

Autor