KIA NAJBOLJE PLASIRANA

Kia Motors najbolje plasirana u studiji J.D. Power U.S. IQS o početnom zadovoljstvu vlasnika vozila

-

Kia se po nedavno objavljenim rezultatima studije J.D. Power 2020. o početnom zadovoljstvu vlasnika vozila u SAD-u (Initial Quality Study – IQS), zajedno s brendom Dodge, plasirala na prvo mjesto…

Ukupno gledajući, imala je prijavljenih 136 poteškoća na 100 vozila. Kia je tako već 6 godina zaredom  broj 1 kod masovnih proizvođača automobila. “To je izuzetna serija,” rekao je Dave Sargent, potpredsjednik tvrtke J. D. Power odgovoran za kvalitetu automobila.

Za Kijin konstantan uspjeh u studiji IQS najzaslužniji su modeli Forte i Soul koji su se plasirali među 10 najboljih među svim modelima. Kia je imala i razredne pobjednike – Forte (kompaktno vozilo razreda C), Sedona (veliki monovolumen, u Europi se prodavao kao Carnival), Sorento (srednje veliki SUV) i Soul (mali SUV).

“Biti na 1. mjestu među svim masovnim brendovima šest godina zaredom je izuzetna čast i podsjetnik da budemo najbolji koliko je to moguće,” rekao je Sean Yoon, predsjednik i direktor Kia Motors North America i Kia Motors America. “S četiri razredna prvaka – i četiri dodatna modela među 3 najbolja u svojem razredu – Kijina filozofija da daje sve od sebe i dalje ubire plodove na ovom vrlo konkurentskom automobilskom tržištu.”

Godišnji izvještaj analizira mišljenje 87.282 vlasnika 189 različitih modela vozila podijeljenih u 26 razreda. Vozila ocjenjuju s obzirom na vozačko iskustvo, djelovanje motora i mjenjača te brojnih drugih poteškoća povezanih s kvalitetom o kojima izvještavaju vlasnici vozila.

Autor