Kia Motors usprkos koronakrizi i u rujnu niže uspjehe, najprodavaniji model je Sportage

Najpopularniji je bio sportski terenac Kia Sportage s prodanih 33.999 primjeraka…

Prodaja na Kijinom domaćem tržištu doživjela je čak 21,9-postotno poboljšanje u usporedbi s 2019. godinom. Tamošnji trgovci prodali su 51.211 Kia modela među kojima je prednjačio veliki jednovolumen Carnival. Što se prodaje u svijetu tiče, rujan ove godine je u odnosu na prošlu godinu itekako uspješan; prodaja je porasla za 7,7 posto na ukupno 208.812 vozila. Rast su predvodili sportski terenci, na čelu sa Seltosom i Sportageom, dok je 3. najpopularniji model bila limuzina K3 (negdje se prodaje pod imenom Forte).

Usprkos trenutnom zahtjevnom poslovnom ozračju, prouzrokovanom pandemijom Covid-19, Kia i dalje nastavlja s razvojem usluga mobilnosti ‘KiaMobility’. Ovaj novi program korisnicima omogućava najam vozila kod Kijinih zastupnika samo za jedan dan ili za cijelu godinu.

Korporacija očekuje dobre prodajne rezultate i u nastavku ove godine zahvaljujući još bogatijoj ponudi sportskih terenaca, na čelu s modelom Sonet, kojeg su prošli mjesec predstavili u Indiji, kao i benzinskog Sorenta koji će biti raspoloživ u zadnjem kvartalu.

Komentari