BUDUĆNOST KOMBI PONUDE?

Kia odradila neočekivani nastup u Indiani na ‘Tjednu gospodarski vozila’

Foto: Kia

Kia America predstavila je na ‘Tjednu gospodarski vozila’ u Indiana Convention Centeru u Indianapolisu vrlo zanimljiv uvid u moguću kombi liniju proizvoda. Kia je izložila konceptne modele dvaju platformskih vozila (PBV) – PV5 i PV7.

“Uzbudljiv prodor marke Kia u ovaj važan segment cjelokupne industrije predstavlja našu postojanu predanost elektrifikaciji prijevoza i savršeno je usklađen s našom Plan S strategijom da postanemo globalni lider u održivoj mobilnosti,” rekao je Steven Center, izvršni predsjednik Kia America.

Kia PBV koncept, PV5, električni je kombi optimiziran za dijeljenje vožnje kao što je prikazano nedavnom Kijinom ceremonijom potpisivanja MOU s Uberom za istraživanje novih ideja o partnerstvu. PV5 će biti dizajniran za pružanje prilagodljivih usluga dostave. Očekuje se da će poboljšana povezanost između ovih PBV-ova i proširenje vanjskih podataka kao što su informacije o ruti ili isporuci omogućiti praktičan i učinkovit rad više vozila unutar softverski definiranog rješenja za upravljanje voznim parkom. Koncept PV5 predstavljen je na CES-u u različitim verzijama, uključujući Basic, High Roof, Robotaxi i Pickup, s potencijalom za dolazak na američko tržište 2026. godine.

PV7 je najveći proizvod u trenutnoj liniji koncepta PBV, a bit će dizajniran s više unutarnjeg prostora, impresivnim potpuno električnim dometom vožnje i poboljšanom funkcionalnošću.

Kijina napredna rješenja za upravljanje voznim parkom bit će dizajnirana kako bi korisnicima omogućila učinkovito nadgledanje više vozila i pružanje logističkih uvida u prodaji, zalihama i rasporedu isporuke u stvarnom vremenu. Značajke mogu uključivati praćenje inventara, kontrolu temperature i inteligentno planiranje rute za vrhunsku učinkovitost EV-a. Rješenje je namijenjeno pojednostavljenju upravljanja voznim parkom s podacima u stvarnom vremenu i integracijom umjetne inteligencije za prediktivno održavanje i optimalnu učinkovitost.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo