JOACHEN PAESEN

KIA otkrila ime novog glavnog čovjeka zaduženog za dizajn interijera

Iz Kia Motors Corporation javljaju da je Jochen Paesen postao potpredsjednik skupine za dizajn interijera. Gospodin Paesen stvarat će u Kijinom dizajnerskom centru u Namyangu (J. Koreja) i bit će izravno odgovoran Karimu Habibu, višem potpredsjedniku i voditelju dizajnerskog centra…

Jochen Paesen odgovoran za dizajn interijera vozila Kia
Gospodin Paesen bit će zadužen za razvoj Kijinog dizajna interijera budućnosti. Njegov dolazak posebno će pojačati Kijin rad na dizajnu interijera brojnih električnih i elektrificiranih vozila. Imenovanje je dio Kijinih širih napora da iskoriste prilike koje nudi elektrifikacija.

Jochen Paesen ima iza sebe gotovo dvadeset godina iskustva na glavnim projektima dizajna interijera kod masovnih, premium i start-up brendova. Na zadnjoj funkciji prije dolaska u Kiju bio je viši direktor dizajna interijera kod proizvođača električnih vozila NIO, gdje je vodio globalnu ekipu dizajnera i uspostavio identitet interijera brenda prije ulaska na tržište. Prije toga većinu karijere preživio je u BMW Group, gdje je između ostalog radio na konceptnom vozilu BMW Vision Efficient Dynamics iz 2009. godine i modelu BMW i8 Roadster. Na početku karijere je kod brojnih dizajnerskih projekata surađivao s gospodinom Habibom.

“Velika čast je biti dio Kijine globalne dizajnerske ekipe u vrijeme izuzetnih promjena u automobilskoj industriji,” rekao je Paesen. “Radujem se svom doprinosu u Kijinim ambicioznim planovima za budućnost s uzbudljivim i inovativnim modelima, koji će ojačati njen položaj na tržištu. Kia ima vrlo talentirano ekipu dizajnera i inženjera, stoga jedva čekam da udružimo snage u osnaživanju brenda i popločamo cestu punu inovacija i vrhunskog dizajna.”

“Jochen nije samo nadaren dizajner s bogatim iskustvom, nego posjeduje i duboko razumijevanje sinergije između brenda i dizajna,” rekao je Habib. “U vrijeme kada je Kia najavila svoj Plan S*, s kojim će se uhvatiti u koštac s promjenama u svijetu automobila, Jochen će pojačati našu ekipu i pomoći nam u stvaranju novih prilika. Radujem se njegovom dolasku u našu mladu i kreativnu ekipu u Koreji.”

Dizajnerski centar u korejskom gradu Namyangu je stožer Kijine globalne dizajnerske mreže. U njemu su zaduženi za sve vidike dizajna brenda – od koncepta i modeliranja do stila i razvoja boja i materijala, ali istovremeno i usko surađuju s regionalnim dizajnerskim centrima u Europi, SAD-u i Kini.

Karijera Jochena Paesena:
2016 – 2019: viši direktor dizajna interijera, NIO
2014 – 2015: voditelj dizajna interijera, BMW i
2012 – 2014: projektni voditelj dizajna interijera, BMW Group
2010 – 2012: kreativni direktor dizajna interijera, BMW Group
2006 – 2010: dizajner interijera, BMW Group
2002 – 2006: dizajner interijera, Volkswagen AG

Autor