KIA

Kia predstavila svoj ‘Plan S’, strategiju razvoja do 2025., prioritet na elektrifikaciji i autonomnosti vozila

Korporacija Kia Motors nedavno je predstavila ‘Plan S’, svoju srednje i dugoročnu strategiju, namijenjenu progresivnom uspostavljanju vodećeg položaja u automobilskoj industriji budućnosti, koja uključuje elektrifikaciju, usluge mobilnosti, povezivost i autonomnost vozila…

Strategija Plan S donosi ‘iskorak’ iz poslovnog sustava, koji se temelji na fokusiranosti na vozila s motorima na unutarnje izgaranje, na onaj koji u fokus stavlja električna vozila (EV) i pojedincima ili kompanijama prilagođene usluge mobilnosti. Kijine neprestane inovacije i povećanje dobiti će podržati dvokanalni Plan S, koji će se preusmjeriti na električna i autonomna vozila te usluge mobilnosti.

Do kraja 2025. godine Kia namjerava ponuditi 11 novih potpuno električnih modela. S njima bi si ovaj brand trebao osigurati 6,6-postotni tržišni udio na globalnom tržištu električnih vozila (bez Kine), dok bi istovremeno 25 % Kijine prodaje predstavljala ekološki prihvatljivija vozila.Južnokorejski velikan će za svoj Plan S do 2025. ukupno izdvojiti 25 milijardi dolara, što bi mu trebalo omogućiti liderski položaj na području elektrifikacije i diverzifikacije poslovanja.

Do kraja »petoljetke« Kia želi dostići 6 % operativnog profita i 10,6 % prinosa na kapital (Return On Equity – ROE), čime bi osigurala nužni kapital i maksimizirala vrijednost za svoje dioničare.

(foto: Kia)

Plan S je odvažan i poduzetan plan prelaska na poslovanje budućnosti, koje se temelji na dva stupa: električna vozila i usluge mobilnosti. Plan je postaviti stranke na prvo mjesto te ponovno ojačati inovacije razvojem proizvoda i usluga koje kupcima nude nova iskustva.

Kia je u svibnju 2019. godine postala suvlasnik Rimac Automobili, koji proizvodi sportska električna vozila, a u rujnu iste godine i tvrtke IONITY, koja je specijalizirana za uspostavljanje mreže brzih punionica. Investicija u IONITY ključna je za razvoj Kijine infrastrukture brzih punionica u Europi i drugdje.

Također, Kia će svoje poslovanje raspršiti na ponudu ekološki prihvatljivijih usluga mobilnosti, gdje će biti fokus na električnim vozilima i autonomnoj vožnji u velegradovima širom svijeta. Također će ući na tržište namjenskih vozila (PBV – Purpose Built Vehicle), na kojem će se po predviđanjima izuzetno povećati potražnja po pitanju širenja e-trgovine i zajedničke upotrebe vozila (car sharing), što bi ovoj korporaciji trebalo osigurati nove stranke.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo