IONITY PUNIONICE

Kia se pridružila najvećoj mreži punionica IONITY, širenje infrastrukture itekako pogoduje povezivanju

Automobilska grupacija Hyundai-Kia postala je najnoviji suvlasnik tvrtke IONITY, koja ima paneuropsku mrežu brzih punionica za električna vozila…

Grupacija Hyundai Motor Group (HMG) pridružila se mreži IONITY koja je najveća europska mreža brzih punionica, u kojoj je postala strateški partner i dioničar. Brendovi Kia i Hyundai iskoristit će širenje infrastrukture za punjenje uz mrežu autocesta po Europi i tako doprinijeti daljnjem prihvaćanju električne mobilnosti koja se temelji na nultim emisijama štetnih plinova.

IONITY koristi europski standard punjenja CCS (Combined Charging System). S obzirom na to da mreža koristi 100-postotno obnovljivu energiju, vozači električnih vozila zahvaljujući mreži IONITY ne samo da putuju bez emitiranja štetnih emisija, nego i CO2 neutralno. To je značajan korak prema uspješnoj električnoj mobilnosti u Europi.

“Za nas su proizvod i iskustvo klijenata usko povezani s udobnošću i stvarnim prednostima. S investicijom u IONITY sada smo postali dio najsuvremenije mreže infrastrukture za punjenje u Europi,” rekao je Thomas Schemera, izvršni potpredsjednik i voditelj odjela za proizvode u grupaciji Hyundai-Kia. “Posvećeni smo pružanju cjelovitih rješenja koja će ljudima olakšati prelaz na ekomobilnost.”

“Ulaskom grupacije Hyundai-Kia dobili smo privrženog partnera s međunarodnim iskustvom na području električne mobilnosti,” rekao je Michael Hajesch, direktor IONITY. “Zajedničkim snagama radit ćemo na tome da obrazujemo ljude o e-mobilnosti i promoviramo inovacije na tom području s ciljem putovanja električnim vozilima kao novim normalnim, posebno na dugim putovanjima.”

IONITY želi omogućiti duge vožnje električnim vozilima kao novo normalno. Tvrtka koja gradi i upravlja mrežom brzih punionica uz europske autoceste, koristi najnoviju tehnologiju s kapacitetom punjenja do 350 kW. Time vozači postojećih i budućih generacija električnih vozila – upotrebom najrasprostranijeg europskog standarda punjenja CCS (Combined Charging System) – tijekom pauze na putovanju mogu koristiti maksimalnu brzinu punjenja. Svaka stanica za punjenje IONITY ima u prosjeku 4 mjesta za punjenje. Zbog privrženosti  održivosti sve punionice IONITY nude 100% obnovljivu energiju koja je ujedno bez emisija i ugljično neutalna.

Tvrtka IONITY, smještena u Münchenu, osnovana je 2017. i u vlasništvu je proizvođača automobila BMW Group, Mercedes Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motor Group i Volkswagen Group.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin