NAGRADA ZA KIU SORENTO

Kia Sorento osvojila titulu automobila godine prema popularnom portalu Carbuyer

Novi Kia Sorento je u Carbuyerovom jubilarnom 10. izboru za najbolje automobile 2021. godine osvojio 2 nagrade i to za ‘najbolje veliko obiteljsko vozilo’ i najprestižniju nagradu za ‘Auto godine’.

Kijin luksuzni SUV tako je nastavio uspješnu tradiciju modela e-Niro, Picanto i cee’d, koji su u prošlosti osvajali Carbuyerova priznanja. Automobilski portal Carbuyer, koji na svom YouTube kanalu ima više od pola milijuna pretplatnika, podijelio je nagrade u 19 kategorija među kojima je glavnu nagradu za auto godine osvojio Kia Sorento 4. generacije.

Paul Philpott, predsjednik i izvršni direktor britanske podružnice Kia Motors, rekao je: “Za Sorenta je ova nagrada izuzetno dostignuće i to je jedna od onih nagrada koja naše zaposlenike i zastupnike čini ponosnima i predstavlja dodatnu motivaciju. Ovaj auto najbolje dočarava kako daleko smo kao brend stigli od ulaska na britansko tržište prije skoro 30 godina, jer pružamo vrhunsku kvalitetu, ekonomične i privlačne automobile, koji imaju sve veću bazu kupaca. Kia Sorento je ovu nagradu potpuno zaslužio.”

Richard Ingram, urednik stranice Carbuyer.co.uk, komentirao je: “Nagradu za najbolje veliko obiteljsko vozilo i glavnu nagradu za auto 2021. godine osvojio je model za kojeg smatramo kako je svestrano savršen.

“Kia Sorento je svestrani sportski terenac koji diše za vrat premium konkurentima, jer u istoj mjeri nudi luksuzni ambijent i prostranost. Konkurencija je u ovoj klasi žestoka, ali se nijedan konkurent s tako raznolikim talentima ne može približiti fantastičnom Sorentu. Čestitke Kiji na potpuno zasluženoj pobjedi.”

Sorento je prvi put raspoloživ i s hibridnom snagom. Na nekim europskim tržištima već su u prodaji hibridno-benzinska izvedba i dizelska izvedba – s najdužim europskim jamstvom – Kijinim tvorničkim 7-godišnjim jamstvom za cijelo vozilo (do 150.000 kilometara, prve 3 godine bez ograničenja prijeđenih kilometara). Ovisno o opremljenosti, novi Sorento može imati funkciju Terrain Mode koja pomaže kod svladavanja zahtjevnijih terena i sustav za upozoravanje na vozila u mrtvom kutu koji tijekom promjene vozne trake na instrument tabli prikazuje vozilo u vozačevom mrtvom kutu.
Novi Sorento kod nas dolazi u proljeće kada će premijerno dobiti i plug-in hibridnu izvedbu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin