SVI MODELI SU TRAŽENI

Kia u Hrvatskoj ostvaruje izvrsne rezultate, ponovno najprodavanija tijekom rujna

Vrijeme kada su isporuke postale toliko duge, da ljudi ni ne gledaju nove automobile, najbolje koristi Kia…

Prema službenim podacima tvrtke Promocija plus, koja se bavi analizom tržišta automobila u Hrvatskoj, Kia je u rujnu s 249 prodanih primjeraka i s tržišnim udjelom od 9% bila najprodavaniji brend u Hrvatskoj. Drugi je bio Hyundai (228), dok je 3. mjesto zauzeo Volkswagen (217 vozila). Gledajući svih devet mjeseci ove godine u ukupnom poretku, koji uključuje prodaju poslovnim i privatnim kupcima, Kia je s ukupno 2.440 prodanih vozila zauzela 4. mjesto – prvo mjesto drži Volkswagen (5.217), druga je Škoda (3.956), a 3. je Opel (3.166 vozila).

Svako sedmo vozilo prodano privatnim kupcima u Hrvatskoj u rujnu bilo je Kia
S obzirom na to da je Kia u rujnu imala 14-postotni tržišni udio među privatnim kupcima to znači da je svako sedmo vozilo prodano privatnim kupcima u Hrvatskoj bila Kia. U prvih devet mjeseci tržišni udio među privatnim kupcima iznosi čak 12 posto. U usporedbi s jednakim razdobljem protekle godine Kia je svoj rezultat popravila za 41%.

Kia Ceed najprodavaniji u kompaktnom razredu tijekom 2021.
Kia Ceed koji u svojoj ponudi kupcima nudi čak 4 izvedbe (hatchback Ceed, karavanski Ceed Sportswagon, shooting brake ProCeed, crossover XCeed) vladar je C razreda.

Ceed je bio najprodavaniji uključujući sva prvi put registrirana vozila na pravne i fizičke osobe u rujnu (79 vozila), a u prvih 9 mjeseci sa 779 vozila, drugi je VW Golf (765), dok je trećeplasirani Renault Megane (414).

U rujnu je Ceed bio najprodavaniji i među privatnim kupcima (62 vozila), a to vrijedi i za 2021. godinu – s 546 prodanih primjeraka je na vrhu C razreda ꟷ drugi je VW Golf (208), a treća je Toyota Corolla (204).

Sportage najprodavaniji među privatnim kupcima u 2021. 
Drugi najzaslužniji model za odličan rujanski rezultat je Kia Sportage, koji je u razredu srednje velikih sportskih terenaca (SUV-C) najpopularniji među privatnim kupcima. U prvih 9 mjeseci 2021. godine, Sportagea je prvi put registriralo 270 vlasnika (2. mjesto s 210 prodanih primjeraka dijele VW Tiguan i Hyundai Tucson).
Gledajući sva prvi put registrirana vozila na pravne i fizičke osobe u rujnu Sportage je bio 2. (61 vozilo), a ukupno 3. u ovoj godini (423 vozila), iza Tucsona (837) i Tiguana (570).

Stonic najprodavaniji među privatnim kupcima
Kia Stonic je s 520 prodanih primjeraka najprodavaniji crossover među privatnim kupcima u svom razredu (SUV B) u ovoj godini (2. Dacia Duster: 518, 3. Suzuki Vitara: 512).

U vrijeme kada se marke, ne samo kod nas, nego svuda u svijetu, susreću s problemima s isporukama vozila zbog nestašice poluvodiča, Kia se može u Hrvatskoj pohvaliti s velikom zalihom koju čini više od 3.000 novih vozila.

Foto: Kia

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo