NOVI TRADEMARK MARKE

Komentar: Može li nova Opel Astra oživjeti posrnulu marku?

Opel je otkrio potpuno novu, 6. generaciju kompaktno modela. Priča o uspjehu Opelovog bestselera započela je prije 30 godina s potomkom legendarnog Kadetta. Astra ima puno potencijala za novi uzlet marke…

S potpuno novom Astrom, njemački proizvođač sada otvara sljedeće poglavlje: po prvi puta je model kompaktne klase dostupan s električnim pogonom.

Opel će novu Astru ponuditi u različitim pogonskim izvedbama. Mnogima će sigurno biti zanimljiva plug-in hibrid izvedba. Uz to, postoje verzije s vrlo učinkovitim benzinskim i dizelskim motorima u kombinaciji sa šestbrzinskim ručnim i  osam brzinskim automatskim mjenjačima optimiziranim za trenje.

Nova Opel Astra ujedno je i nositeljica novog dizajna marke. Dinamičan kao nikada prije, s prozirnim, zategnutim površinama, detoksiranim suvišnim elementima i s novom zaštitnom maskom – Opel Vizor. Sljedećom generacijom kompaktne klase, Opel pokazuje da je Astra spremna definirati novo doba. Iako je jasno vidljivo, kako nova Astra dijeli mnogo toga s novog Peugeot 308, njemački adut s francuskom putovnicom, mogao bi igrati na sentiment kupaca.

Nova Opel Astra stiže već tijekom ove godine, a ponudit će više prostora od svoje prethodnice. S dužinom od 4.374 milimetara (ista kao i do sada) i širinom od 1.860 mm (šira za 60 mm).

Zahvaljujući posebno kratkom prednjem prevjesu, nova je Astra samo 4,0 mm duža od prethodnog modela, unatoč znatno povećanom međuosovinskom razmaku od 2675 mm (+13 mm). Bez obzira na mišićav, samopouzdan stav, praktična prtljažnik nove Astre s podesivim podom i dalje nudi vozaču i četvero putnika 422 litre prtljage. Također, vozač i suvozač uživati će u ergonomskim i nagrađivanim AGR sjedalima.

Nova Astra bit će dostupna od početka prodaje s plug-in hibridnim električnim pogonom, kao i vrlo učinkovitim benzinskim i dizelskim motorima, elektrificirajući Opelov model kompaktne klase prvi put u povijesti marke. Snaga se kreće od 81 kW (110 KS) do 96 kW (130 KS) s benzinskim i dizelskim inačicama i do 165 kW (225 KS) izlaznog sustava s plug-in hibridnim varijantama.

Opel će ove jeseni i službeno otvoriti narudžbe za novu Astru. Prvi kupci voziti će se u novoj Astri već početkom 2022. godine.

Foto: Opel

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin