RUSKA IKONA

Lada Niva ponovno u proizvodnji, potvrdio AVTOVAZ

AVTOVAZ nastavlja proizvodnju kultnog terenca, Lada Niva Legend s troja vrata, s novom razinom opreme za modelsku godinu 2022.

Prva će biti verzija Classic’22 razvijena s idejom kako bi pružila maksimalnu moguću lokalizaciju, isključujući utjecaj manjka uvoznih komponenti.

LADA NIVA Legend u razini opreme Classic’22 ima EPHS (hidraulično upravljanje s električnim pogonom), prednje prozore s električnim preklopom, nosače dječjih sjedalica ISOFIX, svjetla za dnevnu vožnju, putno računalo, čelične kotače od 16 cola, čelični pokrov ispod motor, izvode za multimediju (antena i kabelski snop za dva prednja zvučnika). Automobil je opremljen stalnim 4WD sustavom s mogućnošću zaključavanja međuosovinskog diferencijala i prebacivanja u niži stupanj prijenosa. To osigurava visoku terensku sposobnost i čini novu Lada Niva Legend nezamjenjivom na terenu. Cijene za novu razinu opreme bit će pogodne za rusko stanovništvo i objavit će se uskoro.

Maksim Sokolov, predsjednik “AVTOVAZ” JSC: “Nastavak proizvodnje drugog modela Lada i pokretanje još jedne proizvodne trake u sadašnjim teškim uvjetima prava je pobjeda cijelog tima AVTOVAZ-a. Pristupačni i najpopularniji ruski SUV-ovi NIVA Legend u posebnoj razini opreme, čija će cijena biti snižena, bit će isporučeni u prodajne salone već do kraja srpnja. Siguran sam da će automobil biti u stalnoj potražnji. Tvrtka će uložiti sve napore kako bi obnovila proizvodnju svih automobila iz linije marke Lada, aktivno surađujući s dobavljačima iz Rusije i prijateljskih zemalja”.

Foto: AVTOVAZ

Autor

Preporučeni sadržaj