ZADNJI OD ZADNJIH

Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae i Miura slave i označavaju kraj kultnog V12 motora

Posljednji Aventador LP 780-4 Ultimae, koji je izašao s proizvodne trake Automobili Lamborghini u Sant’Agati isporučen je vlasniku u Švicarskoj… 

Aventador Ultimae Roadster odaje počast svom V12 pretku s otvorenim krovom kroz poseban Lamborghini Ad Personam projekt koji  odražava jedinstveni Miura Roadster.

Boja karoserije Ultimae je u posebno kreiranoj boji Azzuro Flake, replicirajući izvornu posebnu boju Miure dok je svjetlucavi element ažuriran za potrebe homologacije. Poklopac je u boji Grigio Liqueo s prugom Nero Aldebaran, koja se proteže od prednjeg do stražnjeg dijela Aventadora i nadopunjuje vidljiva karbonska vlakna praga, prednjeg splitera i stražnjeg difuzora. Krov roadstera i stražnji poklopac motora izrađeni su od sjajnih, crno obojenih karbonskih vlakana, podsjećajući na originalni Miura Roadster bez krova. Crni usisnici zraka i dodatna livreja Nero Aldebaran na Aventadorovom poklopcu motora oponašaju Miurin crni poklopac poklopca motora; ispušne cijevi su mat crne; a Ultimaeovi naplatci u sjajnoj srebrnoj boji s crnim kočionim čeljustima odražavaju originalne srebrne naplatke Miure.

Iznutra je Aventador Ultimae jednako ekskluzivan kao i Miura Roadster. Stil kožnih sjedala i ukrasi u cijelosti, uključujući nadzornu ploču i središnju konzolu, inspirirani su Miura Roadsterom, završenom kožom Bianco Leda s komplementarnim Nero Aldebaran oko naslona za glavu.

Miura P400 Roadster koji je inspirirao posljednji V12 Aventador, bio je jedinstveni izložbeni automobil predstavljen na štandu Carrozzeria Bertone na sajmu automobila u Bruxellesu u travnju 1968.

Foto: Lamborghini

Autor