NEMA VIŠE AVENTADORA

Lamborghini Aventador Ultimae (2022.) – posljednji pozdrav za ultimativnu talijansku V12 jurilicu

Lamborghini je upravo pokazao fotografije Aventadora Ultimae, posljednje inačice kultne V12 jurilice…

Lamborghini tvrdi da Aventador LP 780-4 Ultimae spaja najbolje karakteristike svih prethodnih verzija, dok nudi skromno pojačanje snage za svoj 6,5-litreni atmosferski V12 motor. On sada razvija ukupno 769 konjskih snaga pri 8.500 o / min te nosi titulu najsnažnijeg atmosferskog V12 motora koji je ikad dolazio iz Sant’Agate Bolognese. Ubrzanje do ‘stotke’ traje za 2,8 sekundi dok je maksimalna brzina 355 km/h.

Kao i kod svih Aventadora, Ultimae će imati pogon na sve kotače i koristit će Lamborghinijev  automatizirani ISR sedmerostupanjski mjenjač s jednom spojkom. Dobit će i aktivno upravljanu stražnju osovinu koja je premijerno stigla s Aventadorom S, a može reagirati na upravljanje u traženih pet milisekundi.

Lamborghini također kaže da će se veći dio okretnog momenta od 780-4 Ultimae poslati na stražnju osovinu nego na S, obećavajući “sportsko, ali sigurno ponašanje pretjeranog upravljanja”. Što je najbolja vrsta pretjeranog ponašanja. CCB karbonsko-keramičke kočnice također će se isporučiti kao standard.

Samo suptilne vizualne promjene razlikovat će Ultime od ostatka ‘ekipe’, a tu je i novi prednji odbojnik te stražnji difuzor. Kovani aluminijski naplatci bit će standardno promjera 20 inča sprijeda i 21 inča straga s gumama Pirelli P Zero Corsa. Lamborghini će ponuditi 18 standardnih boja i mogućnost odabira više od 300 kombinacija kroz program Ad Personam. Ukupno će biti proizvedeno 300 coupea i 250 roadstera, a cijena će biti objavljena kasnije.

Autor: Juraj Kamber Grahovac

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo