PERFORMANTE NIJE MOGAO...

Lamborghini Huracán STO, ekstremni bik s dozvolom za javne prometnice

Najčistija interpretacija Squadre Corse ekipe, sa znanjem iz trkaćeg svijeta Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO i GT3 EVO…

Super sportski automobili homologiran za ulicu, to je Huracan STO. Porsche 911 GT2 RS i Mercedes-AMG GT Black Series označeni su kao glavni konkurenti. Jasno, to onda znači samo jedno. Novi lov rekordnih vremena na najpoznatijim stazama, a tako i jasno na Ringu.

Jedinstveno lagano rješenje Lamborghinija s vrhunskom aerodinamikom i inženjeringom trkaćih automobila, svaki put stvara najautentičniji osjećaj vožnje.

Snaga V10 atmosferskog sklopa iznosi 640 KS pri 8.000 okretaja, još je impresivnija uz omjer mase i snage 2,09 kg/KS. STO ubrzava do 100km/h za 3,0 sekunde. Krajnja brzina postavljenja je na ‘tek’ 310 km/h…

Automobili Lamborghini tako premijerno predstavljaju Lamborghini Huracán STO – Super Trofeo Omologata: super sportski automobil homologiran za javne prometnice nadahnut trkačkim nasljeđem utrke iz serije Lamborghini Squadra Corse i njihovog modela Huracan Super Trofeo EVO, koji je slavio tri puta na 24 sata Daytone, ali i na 12 satnoj utrci u Sebringu, s verzijom Huracán GT3 EVO.

Cijena u Europi bi trebala iznosti od 249.412 eura, a na prve primjerke se može računati već na proljeće 2021.

Foto: Lamborghini

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin