JOŠ JEDNA PRESTIŽNA MARKA

Lamborghini se sprema za Le Mans, prototip vozi u pratnji V8 twin-turbo hibridnog motora

Lamborghini Squadra Corse je otkrio prve tehničke specifikacije svog LMDh projekta za svoj nadolazeći cilj, a to je sudjelovanje u klasi Hypercar FIA World Endurance Championship i GTP klasi IMSA WeatherTech SportsCar Championshipa.

U skladu s propisima LMDh koje su izdali Automobile Club de l’Ouest (ACO), Međunarodna udruga motorističkih sportova (IMSA) i Fédération Internationale de l’Automobile (FIA), automobil će imati hibridnu pogonsku jedinicu koja se sastoji od motor s unutarnjim izgaranjem i sustav za obnovu energije s kombiniranom snagom od najviše 500 kw (681 KS). Uz ERS opremu iz jednog izvora, Lamborghini je odabrao 8-cilindrični twin-turbo motor s unutarnjim izgaranjem s V-kutom od 90 stupnjeva koji je razvio odjel za moto sport tvrtke, Squadra Corse.

Lamborghini koji se upušta u budućnost koja donosi hibridizaciju u svojoj proizvodnji cestovnih automobila, LMDh predstavlja specifičan energetski/performansni projekt temeljen na iskustvima nadolazećih generacija njegovih sportskih automobila, u potpunosti usklađen sa strategijom tvrtke. Squadra Corse, stoga, zakoračivši u pejzaž motosporta vođen hibridnim pogonom, savršeno se uklapa u Lamborghinijev prijelaz na hibridne tehnologije.

Automobil, koji će svoj natjecateljski debi imati 2024. u IMSA Endurance Cupu i FIA World Endurance Championshipu, može proizvesti najveću brzinu od 340 km/h i teži 1030 kg bez goriva i vozača prema propisima. Što se tiče dimenzija automobila, maksimalna širina će biti 2.000 mm, a dužina 5.100 mm. Međuosovinski razmak bit će 3.148 mm s težinom motora od najmanje 180 kg.

Foto: Lamborghini

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo