KAKAV PRIZOR

Lamborghini slavi 60. rođendan, pogledajte kako se Britanci klanjaju talijanskoj marki

Više od 380 Lamborghini modela stiglo je na stazu Silverstone na ‘Lamborghini Day’, britansku službenu proslavu 60. obljetnice talijanskog proizvođača supersportskih automobila Automobili Lamborghini.

Uz službenu britansku prezentaciju novog modela Lamborghini Revuelto, gosti su otišli na stazu Silverstone na jedinstveni paradni krug: nikad prije viđeni spektakl 382 Lamborghinija zajedno na stazi, stvorio je novi povijesni rekord za Lamborghini, s najviše automobila na stazi u jednom trenutku.

Lamborghiniji su napustili 11 prodajnih salona u Velikoj Britaniji u konvojima “Bull Run”, kako bi stigli na stazu Silverstone, Northamptonshire, gdje su ih dočekali direktori Lamborghini odbora. Predsjednik i glavni izvršni direktor Stephan Winkelmann, zajedno s glavnim tehničkim direktorom Rouvenom Mohrom; voditelj dizajna Mitja Borkert; i direktor prodaje i marketinga Federico Foschini gostima su predstavili novi Lamborghini Revuelto: prvi super sportski V12 hibridni automobil. S 1015 KS iz atmosferskog V12 motora u kombinaciji s tri elektromotora, to je prvo elektrificirano vozilo visokih performansi (HPEV) s oznakom ‘bika’.

Foto: Lamborghini

“Ujedinjeno Kraljevstvo ostaje jedno od naših najboljih svjetskih tržišta s lojalnim i rastućim Lamborghini klijentima i bazom obožavatelja,” rekao je Stephan Winkelmann. „Naše proslave 60. obljetničkog događaja u Silverstoneu, najpoznatijoj trkaćoj stazi u Ujedinjenom Kraljevstvu, odgovarajuća su počast našem brendu, našim vlasnicima i milijunima ljudi diljem svijeta koji su strastveno zainteresirani za Lamborghini i prate nas kroz događaje i društvene mreže medijima.”

Nakon potpisivanja posebnog umjetničkog djela stvorenog u znak proslave 60. obljetnice proizvođača automobila, Stephan Winkelmann i direktori pridružili su se vlasnicima u redu za vožnju legendarne staze za Grand Prix u Silverstoneu. 382 automobila predvođena Lamborghini profesionalnim vozačima iz tima Squadra Corse kružila su stazom, stvarajući spektakl boja i stvarajući povijest Lamborghinija za većinu automobila zajedno na stazi.

Lamborghini Miura (1966.): prvi suvremeni supersportski automobil

Foto: Lamborghini

 

Autor

Preporučeni sadržaj