KRIMINAL I AUTOMOBILI

Lamborghini Urus kupio sredstvima potpore pomoći za koronavirus, sad je u problemima

Jedan od vlasnika privatnih tvrtki programom potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom ‘nasamario je sustav’, tako da je lažno prikazivao potrebe nabavke automobila Lamborghini Urus…

Nakon čovjeka s Floride koji je sličnim načinom kupio brutalni Lamborghini Huracan vrijedan 318.000 USD, pojavila se priča za privatnika iz Teksasa koji je kupio Lamborghini Urus pogonjen moćnim biturbo benzinskim V8 motorom vrijednim preko 222.000 USD.

Tako je osigurao 1,6 milijuna USD državnog kredita te iskoristio još dio sredstava za kupnju skupocjenog Rolexa i Forda F-350. Naravno, čovjek se sada suočava s višestrukim optužbama, uključujući davanje lažnih izjava financijskoj agenciji, bankama i sudjelovanje u nezakonitim novčanim transakcijama.

Prema navodima Ministarstva pravosuđa, kreditom od 1,6 milijuna USD također je financirano nekoliko transakcija s nekretninama. Sredstva nisu korištena za opravdane razloge kao što su troškovi plaća, stanarina, kamate na hipoteke itd. Korisno je spomenuti kako su ti krediti bespovratni pod uvjetom da vlasnik tvrtke zadržava zaposlenike tvrtke i novac koristi za opravdane troškove. To očito nije bio slučaj ovdje.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin