KOLEKCIONARSKI PRIMJERAK

Lancia Delta S4 Stradale na prodaju za 850 tisuća eura, kolekcionari, odriješite kesu!

Advertisements

U prodaji se pojavio još jedan, fantastičan primjerak automobila Lancia Delta S4 Stradale sa svega 11 tisuća kilometara…

Iz jednog španjolskog auto salona stiže jedan zanimljiv primjerak; Lancia Delta S4 Stradale. Cestovni primjerak kultnog automobila proizvodio se između 1985. i 1986., a sa proizvodnih je traka sišlo svega 200 primjeraka. Jedan takav sada traži novog vlasnika.

Konkretni te itekako reprezentativni primjerak broji svega 11.802 kilometara, a sudeći po maloj kilometraži, većinom je bio dijelom kolekcija te i nije nešto pretjerano vožen. Potonja će činjenica itekako razveseliti budućeg vlasnika.

Interijer je izuzetno očuvan te u pravom duhu vremena. Što se motorizacije tiče, ispod poklopca motora diše Fiatov Twin Cam 1.8 benzinski motor potpomognut superchargerom i turbopunjačem, a razvija 250 KS i 291 Nm. Do stotke juri u samo 6 sekundi, a zadržao je i pogon na sva četiri kotača od svog rally brata.

Doduše, kolekcionari će za ovaj primjerak morati biti spremni izdvojiti 850 tisuća eura, no, kad malo bolje razmislimo, ovaj povijesni automobil uistinu toliko i vrijedi.

 

 

Autor