BELLA MACCHINA

Lancia Fulvia Coupe 1600 HF (1972.): legendrni talijanski coupe ponovno u top-formi

Lancia Fulvia Coupe 1600 HF s V4 motorom snage 115 KS i prednjim pogonom so stotke ubrzava za 10,4 s i postiže 171 km/h. Bilo je ranih 70-ih sportski, wow

Lancia Fulvia Coupe 1600 HF je legendarni model u povijesti talijanske marke, koji je postao simbol onoga što je Lancia značila 70-ih godina, a također je započeo uspješne reli priče slavne tvrtke Lancia. Sve je počelo reli modelom Lancia Fulvia Coupe, a tek onda su uslijedili Lancia Stratos, Lancia 037 ili Lancia Delta HF Integrale. Imali smo priliku istražiti uživo i voziti legendarni model Lancia Fulvia Coupe 1600 HF u Švicarskoj.

Ovaj automobil ima bizarno pozicioniran V4 motor i inženjering gdje su pikantni elementi u kontrastu s relativno jednostavnim, poput konstrukcije stražnjeg ovjesa. U videu ispod objašnjavamo što točno znače slova HF u nazivu modela, što Fulvia Coupe 1600 je kratica za HF i kako se uklapa u povijest ovog Lancia modela. Konkretni je model proizveden 1972., iste godine kada je reli izvedenica modela Lancia Fulvia Coupe 1600 HF donijela je slavnoj tvrtki iz Torina prvu pobjedu na reliju Monte Carlo i prvi konstruktorski naslov!

Kako je testna vožnja legendarnog talijanskog coupea izgledala u stvarnosti, pogledajte na sljedećem videu:

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo