TALIJANSKA MARKA VRAĆA SE SA STILOM

Lancia predstavila novi HF logo

Foto: Lancia

Talijanska marka je predstavila HF logo, debitirat će na novoj Lancia Ypsilon HF i koristit će se na svim verzijama visokih performansi marke.

Logotip HF izvorno je predstavljen 1960. prilikom osnivanja kluba “Lancia Hi-Fi”, ekskluzivnog kluba za najvjernije kupce marke, a potom ga je 1963. usvojila Squadra Corse Lancia koju je vodio Cesare Fiorio. Nova stara oznaka prvo ide na novi Ypsilon HF koji stiže 2025., koji će bit 100% električni, opremljen motorom od 240 KS, s ubrzanjem od 0 do 100 km/h za samo 5,8 sekundi.

“Povodom debija filma Race for Glory u glavnim talijanskim kinima, drago mi je otkriti novi HF logo, koji će debitirati na novoj Lancii Ypsilon HF, prije nego što se koristi na budućim visokoučinkovitim verzijama marke. Nakon predstavljanja nove Lancie Ypsilon, prvog automobila potpuno nove ere, danas činimo još jedan korak naprijed na putu do renesanse, kako bismo naglasili najbrutalniju i najradikalniju dušu marke i njezinu predanost fokusiranju na modele performansi.” izjavio je Luca Napolitano, izvršni direktor marke Lancia. Napolitano je zatim misteriozno odgovorio i na upit: ‘Hoćemo li se vratiti na Rally staze? Radimo na tome.'”

Lancia Centro Stile reinterpretirala je originalni HF logo, čineći ga suvremenim. Konkretno, boje HF logotipa, bijela, crvena i crna, ponovno su korištene, bez dodavanja grafičkih elemenata, već su ih pojednostavile i učinile čišćima, uz poštovanje nepogrešive geometrije marke Lancia. Boje su one službenog loga modela Fulvia Coupè iz 1966., dok je nagib slova kao kod loga Lancie Delta iz 1990-ih kako bi se izrazila brzina i radikalnost. Novi HF logotip je Progressive Classic jer su, u savršenoj ravnoteži između prošlosti i budućnosti, svi prepoznatljivi elementi povijesne marke, sastavljeni od malog slona i akronima, sada reinterpretirani kako bi se projicirali u budućnost. Sastavni elementi marke su simboli Lancia naslijeđa koji su sada pojednostavljeni, kako u smislu linija tako i oblika, stvarajući novu ravnotežu sposobnu izraziti inovativnost, vrhunsku vrijednost s dozom eklekticizma.

Lancia Ypsilon HF imat će sportski ovjes, prošireni trag, bit će 100% električna s motorom od 240 KS, a od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 5,8 sekundi.

HF logo je prvi put predstavljen 1960. godine, na Ženevskom sajmu automobila, kada je grupa strastvenih vlasnika Lancia automobila osnovala klub “Lancia Hi-Fi” (Hi-Fi je kratica za High-Fidelity), rezerviran za one koji imaju kupio najmanje šest potpuno novih Lancia automobila. Inicijali HF prvi put su se pojavili na nekim Lancia sportskim modelima, kao što su Flaminia Pinin Farina Coupé, Flaminia Sport Zagato i Flavia Coupé.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo