HIBRIDNE INAČICE ZA LAND ROVER MODELE

Land Rover Discovery Sport i Range Rover Evoque uskoro stižu kao PHEV inačice sa trocilindarskim motorom

-

Modeli Evoque i Discovery Sport uskoro stižu sa kombinacijom trocilindarskog benzinca i elektromotora u zanimljivoj PHEV inačici…

Glasine su bile istinite – Land Rover Range Rover Evoque te Discovery Sport dobit će novi hibridni sustav čija je jezgra 1.5 trocilindarski turbobenzinac sa 200 KS u kombinaciji sa elektromotorom od 109 KS koji se nalazi na stražnjoj osovini.

Tu su i 15kWh litij-ionske baterije koje su smještene ispod stražnje klupe. Kombinirana snaga iznosi 304 KS te 540 Nm okretnog momenta za oba modela, a za prijenos snage zaslužan je ZF automatski mjenjač. Maksimalna brzina na struju iznosi 135 km/h.

(foto: Land Rover)

Do stotke Evoque stiže za 6,4 sekundi, a Discovery Sport za 6,8 sekundi, što su respektabilne brojke. Prema WLTP mjerenjima, Evoque P300e emitira samo 32 grama CO2, a doseg na struju iznosi 66 kilometara, što je i više nego dovoljno za dnevne migracije unutar grada. Što se tiče modela Discovery Sport, doseg je 64 kilometara, budući da je riječ o većem i težem vozilu.

Jedina vidljiva razlika između hibridnih i konvencionalno pogonjenih modela Evoque i Discovery Sport je poklopac na lijevom blatobranu ispod kojeg se krije priključak za punjenje strujom.

(foto: Land Rover)

Za punjenje na kućnoj utičnici potrebno je manje od sedam sati, a 7 kW snažni punjač može napuniti 80 posto kapaciteta baterije unutar pola sata. Bit će zanimljivo vidjeti ove modele na hrvatskim cestama budući da se PHEV vozila mogu nabaviti jeftinije zahvaljujući eko-poticajima.

Autor