NE RASIZMU!

Lewis Hamilton uvukao politiku u Formulu 1, svojim principima podijelio publiku

Ako si plaćen da voziš Formulu 1, onda samo to i radi. Lewis Hamilton susreo se s gomilom poruka koje stižu na njegovu adresu…

Britanac i višestruki prvak u Formuli 1, Lewis Hamilton izgleda da je odlučio iskoristiti početak sezone za izražavanje svojeg nezadovoljstva na temu rasnih podjela. No, prema njegovim riječima istu kampanju će provoditi kroz cijelu sezonu. Svoj specifičan stil odlučio je ove sezone zamijeniti crnom odjećom, lancima oko vrata.

U pokretu ‘Black lives matter’ koji je osvijestio i podsjetio svijet na nejednakosti, Lewis je ovu akciju doslovno shvatio, pa je s gotovo sa svim vozačima kleknuo na startnoj ravnini. Među okupljenima se nisu našli baš svi vozači, nedostajali su Max Verstappen i Charles Leclerc.

Upravo je Francuz, Leclerc dao svoj uvid zašto nije podržao istu akciju: ‘Vjerujem da su najvažniji naši postupci u svakodnevnom životu, a ne formalne geste koje bi se u nekim zemljama mogle smatrati kontroverznim. Neću kleknuti, ali to uopće ne znači da sam manje predan od drugih u borbi protiv rasizma.”

 

Foto: DAIMLER

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo