ODRŽIVI DIZAJN

Lexus Hrvatska pokrenuo suradnju s domaćim modnim brendom Klisab

Višestruko nagrađivani modni brend Klisab održao je svoju prvu samostalnu modnu reviju, predstavivši kolekciju FALLFALL6, a sve je popratio Lexus.

Riječ je o kolekciji kojom su dizajneri Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić, uz nove kreacije za žene, prvi put predstavili i Klisab liniju za muškarce.
Dio kolekcije čini i linija DENIMDENIM koju je Klisab razvio uz podršku Lexusa. Taj dio kolekcije u cijelosti je nastao upcyclingom nošenoga jeansa, iza čije izrade u proizvodnom procesu ostaje minimalna količinu otpada.

Upravo je ekološka i održiva komponenta bila povod da se u ovu modnu priču uključi i Lexus Hrvatska, prepoznavši zajedničke vrijednosti koje premium auto brend dijeli s Klisabom. To su majstorstvo izrade, odgovornost prema okolišu i osjećaj luksuza koji izazivaju.

Cjelokupan Lexusov proizvodni proces temelji se na standardu izvrsnosti i vrhunskom umijeću Takumi majstora. Filozofija Lexusa je da daje profinjen ljudski dodir svakom aspektu razvoja, dizajna i proizvodnje, a iste atribute ima i Klisab DENIMDENIM linija, odjeća nastala ručnom izradom u patchwork tehnici prepoznatljivoj za ovaj brend.
Sakoi, traperice, jakne i suknja iz ove linije nastali su upcyclingom traper hlača, a taj postupak kreativnog ponovnog korištenja dizajneri su odabrali jer ostvaruje proizvode dodane vrijednosti bez ikakvog daljnjeg štetnog utjecaja na okoliš. Jeans je odabran kao jedan od najizdržljivijih materijala čime se jamči trajnost upcycling proizvoda i istovremeno izbjegava proces izvorne proizvodnje jeansa koji je vrlo štetan za okoliš.

Na izazov kreiranja vrhunskog proizvoda s minimiziranim štetnim utjecajem na okoliš uspješno odgovara i Lexus nudeći hibridne i plug-in hibridne modele koji su ekološki odgovorni, a istovremeno ne kompromitiraju osjećaj luksuza i sigurnosti pri vožnji.

Održiva kolekcija DENIMDENIM premijerno je predstavljena u sklopu modne revije brenda Klisab u Hali Zagreb, a tom prilikom uzvanici su, osim nove kolekcije, mogli razgledati i Lexus NX 450h+. Model je to koji je otvorio novo poglavlje brenda Lexus, uz moto „Osjetite više u svakom trenutku“.

Foto: Lexus / Aleksandar Selak

Autor