Lexus je do sada globalno prodao 2 milijuna primjeraka elektrificiranih vozila

Lexus je 19.svibnja objavio ostvarenje cilja globalne prodaje s više od dva milijuna elektrificiranih vozila prodanih do kraja travnja 2021. godine…

Od predstavljanja modela RX400h 2005. godine Lexus je predvodnik elektrifikacije tržišta luksuznih vozila, a modeli su nastavili evoluirati u skladu s misijom spajanja izvrsnosti upravljačkih performansi i ekološke osviještenosti. Lexus je nastavio razvijati ponudu elektrificiranih vozila kako bi proširio spektar opcija prilagođenih potrebama kupca i društva u cjelini. Vodeći se načelom „pravi proizvod u pravo vrijeme na pravom mjestu“, Lexus se nada nastaviti razvijati portfelj elektrificiranih proizvoda kako bi na najbolji mogući način odgovorio na raznovrsnost svjetskih izvora energije i infrastrukturnih okolina.

Rezultat je Lexusova trenutna ponuda devet različitih modela elektrificiranih vozila, uključujući hibridna i potpuno električna vozila, prisutna na tržištima oko čak 90 država i regija diljem svijeta. Globalno, elektrificirana vozila čine 33% Lexusove prodaje u 2020. godini. U Zapadnoj i Srednjoj Europi taj udjel je čak i viši te iznosi 96%.

Dosadašnji kumulativni učinci smanjenih emisija CO2 iznose čak 19 milijuna tona (od 2005. do kraja travnja 2021.). Lexus će nastaviti voditi stabilan rast elektrificiranih vozila i smanjenje emisija CO2 u skladu s našom korporativnom misijom ugljične neutralnosti i Ciljevima održivog razvoja.

Do 2025. Lexus će u ponudu uvrstiti 20 novih ili unaprijeđenih modela, uključujući više od 10 elektrificiranih modela (potpuno električna vozila, plug-in hibride i samopunjeća hibridna vozila). Ista godina je rok do kojeg brand planira imati ponudu elektrificiranih vozila u cijelom asortimanu Lexusovih modela. Uz navedeno, Lexus očekuje da će do 2025. elektrificirani modeli činiti više od  50% globalne prodaje ove marke vozila.

Osim toga, do 2050. godine Lexus cilja ostvariti ugljičnu neutralnost cijelog vijeka trajanja vozila, što se odnosi na materijale, dijelove i proizvodnju vozila te logistiku, vožnju i odlaganje/recikliranje.

S ciljem ubrzanja širenja elektrificiranih vozila, Lexus 2021. godine planira uvesti prvi PHEV u Lexusovu ponudu modela za široko tržište, a potpuno nov električni model planiran je za 2022. godinu.

Dodatno, korištenjem tehnologija elektrifikacije poput motora, invertera i baterija koje je Lexus godinama razvijao u hibridnim električnim vozilima, uz zabavu i uživanje u automobilu stvorit ćemo i nove vrijednosti i iskustva vožnje koja su moguća samo u elektrificiranim Lexusovim modelima.

Budući Lexusovi elektrificirani modeli imat će DIRECT4 i „steer-by-wire“ sustave. DIRECT4, naša tehnologija distribucije okretnog momenta za sustav pogona na sva četiri kotača, spaja iznimno preciznu kontrolu pogonske sile i osjetljive „steer-by-wire“ sustave koji ubrzavaju reflekse vozila stvarajući dinamičke performanse visoke razine i iskustvo vožnje nedostižno konvencionalnim automobilima koje stimulira svih pet osjetila.

Lexus će nastaviti promovirati sve moguće inicijative za ostvarenje održivog društva, pritom ne zaboravljajući zabavu i uživanje u automobilima. Lexus će nastojati razvijati vozila prilagođena raznolikim potrebama kupaca.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin