NOVI CROSSOVER U GRADU

Lexus LBX za novi zaokret marke, probne test vožnje već su dostupne

Foto: Lexus

Lexus kakvog danas poznajemo pokrenut je u osamdesetim godinama prošlog stoljeća kada su u Toyoti odlučili da žele proizvesti najbolji luksuzni automobil na svijetu.

Prvi model koji je izašao na tržište 1989. godine bila je limuzina LS 400. Odmah po predstavljanju privukla je veliku pozornost, jer takva kvaliteta izrade i fokus na detalje do tada nije bio poznat. Bio je to tek prvi korak u izgradnji imidža Lexusa kao istinski luksuzne marke koja je jednostavno drukčija od svega drugoga u automobilskom svijetu.

U desetljećima koja su uslijedila Lexus je svakim novim modelom nastavio graditi taj imidž inzistirajući na stalnom pomicanju granica luksuza i savršenoj izradi vozila do najsitnijeg detalja. Dobra ilustracija takvog pristupa je suradnja s Markom Levinsonom, vodećim imenom na polju hi-fi audio sustava. Ta suradnja koja traje sve do danas podigla je audio iskustvo u Lexus vozilima na razinu daleko iznad svega tada poznatog.

Foto: Lexus

Tijekom godina Lexus je širio svoju liniju luksuznih vozila tako da danas nudi izbor od limuzina do SUV vozila. Taj proces obogaćivanja ponude nastavlja se s modelom LBX koji nam je stigao u Hrvatsku, a razvijen je i dizajniran s posebnim fokusom na europske vozačice i vozače.

LBX je kratica za Lexus Breakthrough Crossover i cilj mu je da vozačima pruži novo iskustvo u popularnoj klasi kompaktnih crossovera. Njegove dimenzije, agilnost i sjajne performanse čine ga savršenim vozilom za gradske ulice. LBX dolazi s revolucionarnim samopunjivim hibridnim električnim pogonskim sklopom. Ta inovativna tehnologija vrlo učinkovito spaja snagu 1,5-litrenog benzinskog motora s tri cilindra i električnog motora, što omogućuje LBX-u da do 50% vremena radi u samo električnom načinu rada. Novorazvijena bipolarna nikal-metal-hidridna baterija pruža veliku snagu i brzu isporuku energije, diskretno je smještena ispod stražnjih sjedala što povećava unutarnji prostor vozila i osigurava puno udobnije iskustvo vožnje.

Govoreći o performansama, LBX se može pohvaliti dinamičkim ubrzanjem od 0 do 100 km/h za samo 9,2 sekunde. Odlikuje ga sjajna stabilnost i odziv u zavojima, a dodatna je prednost potrošnja od samo 4,5 – 4,8 l na 100 km i emisija CO2 od niskih 103 g po kilometru. Posvećenost detaljima tipična za Lexus vidi se i u svakom aspektu dizajna LBX-a. Od upečatljivih boja karoserija koje su završno obradili legendarni Takumi majstori do pomno izrađenih interijera s vrhunskim materijalima i dorađenim šavovima – baš svaki element odiše elegancijom i kvalitetom. LBX dolazi u verzijama Elegant, Relax, Emotion i Cool. Boje automobila i unutarnje uređenje svake od verzija se razlikuje s ciljem da osobe s različitim ukusima i životnim stilovima mogu naći LBX koji odgovara baš njima.

Foto: Lexus

Svakodnevica svakoga od nas zna postati predvidljiva i rutinska. LBX svojom mješavinom razigranosti, performansi, inovacija i finog luksuza to želi promijeniti tako da u svoju svakodnevicu unesemo nešto posebno i izvanredno svaki put kada sjednemo za volan. Svi koji vole voziti znaju da pravi automobil itekako može uljepšati dan – vrijedi sjesti za volan i provjeriti, probne vožnje novog modela LBX lako možete dogovoriti u Lexus salonu u Zagrebu.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo