LEXUS LFA NA PRODAJU

Lexus LFA Nurburgring Edition traži novog vlasnika, cijena bi mogla premašiti i milijun dolara!

Lexus LFA je otkrio novi aspekt Lexusa kao predanog i vizionarskog proizvođača automobila visoke performanse svjetske klase…

S ovim je modelom Lexus doslovce zatresao tlo pod nogama u svijetu superautomobila. Bez obzira na svu svoju ekskluzivnost i rijetkost – proizvodnja je od početka bila ograničena na samo 500 primjeraka. Standardni LFA je automobil brutalnih performansi, ali je Lexus proizveo i verziju koja je više usredotočena na stazu koju je nazvao Nurburgring Edition. Od ukupno 500 primjeraka modela LFA, 64 su Nurburgring Edition modeli, a ukupno je 25 prodano u SAD.

Automobil na fotografijama je 303. po redu proizvedeni primjerak, koji je s proizvodnih traka sišao u ožujku 2012. godine. Zanimljivo je kako je upravo on jedan od samo tri crna LFA Nurburgring modela u SAD-u, a ovaj model posjeduje niz poboljšanja u odnosu na standardni automobil, uključujući karbonski zadnji spojler, karbonski spliter, karbonske pragove, unikatne BBS naplatke od magnezija sa Bridgestone gumama, a cijeli je automobil spušten za 10 mm.

Ispod poklopca motora diše 4,8-litreni atmosferski benzinski V10 motor proizveden u suradnji s Yamahom. Premda je bio manji i imao je manje cilindara od nekih suparničkih automobila, njegove su performanse iznimne, 562 KS pri 8.700 okretaja u minuti. Postavljen sprijeda i pokrećući stražnje kotače kroz automatizirani sekvencijalni mjenjač sa šest brzina smješten na stražnjoj osovini, s mirovanja do 100 km/h stiže za samo 3,7 sekundi. LFA je star gotovo deset godina, a prešao je oko 1.500 km. Novi vlasnik će dobiti svu prateću dokumentaciju i opremu, a aukciju se održava u Montereyu.

Autor: Juraj Kamber Grahovac

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo