LEXUS U STRIPU

Lexus modeli postali glavni akteri u umjetničkoj formi ‘Manga’

Lexus modeli bježe od zmaja koji riga vatru, nakratko se zaustavljaju na mirnoj morskoj obali, a potom izbjegavaju eksploziju u gradu … predstavljamo vam interpretaciju niza suvremenih umjetničkih crteža koji veličaju kulturno nasljeđe japanske umjetničke forme ”manga”

Ove slike, koje je naručio Lexus UK, prikazuju snažan utjecaj japanske tradicije i estetike na Lexus automobile, predočavajući neke od najpopularnijih modela ove marke u pustolovinama u stilu stripa. Troje umjetnika koje je Lexus angažirao za radove su Yishan Li, Timothy Kong i Daniel Atanasov, a njihovi radovi prikazuju redom novi kompaktni SUV UX, limuzinu ES te LC coupe.

Yishan Li je samouka umjetnica čiji radovi su doživjeli međunarodnu objavu u preko 30 stripova. Njezina interpretacija modela UX je nadahnuta sloganom koji ga prati „Novi horizonti“ te prikazuje ženu koja sjedi na svom automobilu uz obalu uz zalazak sunca, opuštajući se nakon dovršavanja velikog kreativnog projekta. Na pitanje koji dio ovog zadatka joj je predstavljao najveći izazov, odgovorila je: “Automobil! Toliko je puno preciznih krivulja i elemenata dizajna, puno ih je teže crtati nego likove.”

(foto: Lexus)

Rad Timothyja Konga sjedinjuje tehniku manga i japanski anime sa zapadnim utjecajima starih majstora. Stvorio je fantastičnu scenu u kojoj limuzina Lexus ES brzo vozi bježeći od zmaja koji riga vatru. Objasnio je: „Odabrao sam zmaja kako bih naglasio hrabar dizajn Lexusovih automobila. U japanskoj kulturi se zmajevi prikazuju kao nevjerojatno snažna i ponosna stvorenja koja predstavljaju hrabrost i snagu, pa se izazivanje zmaja smatra vrlo hrabrim poduhvatom.”

(foto: Lexus)

Daniel Atanasov je bugarski umjetnik koji je još kao dijete ostao zadivljen animiranim filmovima anime. Uz klasičnu umjetničku naobrazbu, nastavio je istraživati i raditi u formi manga, usredotočivši se na znanstvenu fantastiku, pustolovine i borilačke vještine. Ovaj utjecaj je vidljiv u njegovom prikazu grimiznog Lexus LC coupea s likom ratnika na krovu, s pozadinom koja na obzoru prikazuje grad koji eksplodira. „Ovo je bilo prvi put da me je netko angažirao da nacrtam stvarni automobil unutar crteže i tako ga učinim dijelom neke izmišljene priče. Sam automobil je autonomno biće, ali istovremeno ima simbiotički odnos s čovjekom. Zato za upravljačem nema vozača; automobil je inteligentan, samovozan i pouzdan.“

(foto: Lexus)

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo