Lexus na Bajkalskom jezeru, ovakvi prizori i slike doslovno oduševljavaju

Zaleđeni Sibir i nestvarne slike okovanog Bajkalskog jezera, definitivno nas bacaju u neku drugu sferu.

Lexus je nedavno održao probne vožnje, pruživši nevjerojatno vozačko iskustvo za automobilske novinare.

Mjesto za avanturističku vožnju bilo je jezero Baikal, najdublje slatkovodno jezero na svijetu, na kojem led ima do 1,5 metar debljine, a temperatura može pasti i do minus 60 Celzijevih stupnjeva. Zapravo je bolje reći, kako je tamo led toliko čvrst, kako jezero postaje dio ruske cestovne dionice.

Odlično okruženje zahtijevalo je sjajnog vozače i Lexus je regrutirao talente Nikite Shikova, jednog od vodećih ruskih prvaka u driftu. Unatoč svom iskustvu, ovo mu je bio prvi put da vozi Lexus po ledu – drugačijoj površini od trkačkih staza na koje je navikao.

RX ima impresivno naslijeđe kao izvorni svjetski “luksuzni SUV”, ali stavljanje ovog elegantnog SUV-a na ovako jedan ekstremni test bila je nova prekretnica u njegovoj povijesti. Shikov je priznao da je prije nego što je preuzeo volan sumnjao kako će s njegovim elektroničkim sustavom pogona na sva četiri kotača E-Four.

“U početku sam bio skeptičan”, rekao je, budući da RX zadano radi u pogonu na prednje kotače, a stražnji kotači se pokreću tek kada senzori otkriju da se kotači počinju vrtjeti u prazno ili proklizavati. Ali nakon što sam krenuo , ubrzo sam ustanovio da se stražnja osovina uključuje brzo, tako da možete samouvjereno kontrolirani veliki SUV. ”

Zapravo, Shikov je uspio izvesti vrlo dramatične manevre, iskorištavajući prianjanje na prednjim kotačima. No, bila je tu kompletna Lexus postava, a kako im je bilo, pogledajte u velikoj fotogaleriji.

Komentari