ODLIČNA SOLUCIJA ZA SNIJEG

MAN TGE 3.180 4×4 Combi opremljen s gusjenicama, idealna solucija za skijališta i gorsku službu?

-

Proizvođač komercijalnih vozila u vlasništvu VW grupacije Man Truck & Bus pokazao je kombi koji može biti opremljen gusjenicama…

Ovaj kombi pod nazivom TGE 3.180 4×4 prvotno je dizajniran i opremljen s normalnim kotačima za konvencionalne, asfaltirane i neasfaltirane puteve s kojima se može bez problema nositi. Međutim, kada je potrebno, on može biti opremljen i s posebnim gusjenicama koje se mogu instalirati na vozilo za manje od sat vremena.

Upravo potonja modifikacija odličan je suputnik za vožnju tijekom snježnih mećava i oluja. Gusjenice potpisuje tvrtka TrackSystems, a nakon montaže istih masa vozila raste za otprilike 300 kilograma. Iz tvrtke Man Truck & Bus navode kako ovako opremljen kombi može biti sjajan dodatak za skijališta, ali i gorske službe spašavanja koje bi uz pomoć ovog vozila lakše pristupala zahtjevnim terenima.

Kada se gusjenice koriste, vozilu se elektronski ograničava brzina na 50 km/h, a standardni automatski osmerostupanjski mjenjač ne ide preko 3. stupnja prijenosa kako bi zadržao maksimalni broj okretaja i okretni moment za suočavanje sa snijegom.

Premda TGE 3.180 za sada ostaje samo kao koncept, ne bi nas čudilo da se iz tvrtke Man Truck & Bus odluče na serijsku proizvodnju ovog vozila.

Foto: MAN

Autor