PREMIJERNO ZADNJI DAN SIJEČNJA

Mazda CX-90, ‘rezervirana’ samo za američko tlo, redni šestak i puno prostora!

Foto: Mazda 
-

31. siječnja po lokalnom vremenu, Mazda Motor Corporation u Sjevernoj Americi, predstavila je najvećo CX u obitelji. Mazda CX-90, za sad će voziti samo američkim prometnicama…

Mazda planira predstaviti četiri modela iz svoje skupine većih proizvoda1 do kraja 2023. na globalnom tržištu gdje je potražnja za SUV-vozilima velika. Nakon što je prošle godine predstavljena Mazda CX-60, CX-90 je drugi model u Mazdinoj skupini većih proizvoda koji nudi značajnu evoluciju u ekološkim i sigurnosnim performansama i većem užitku vožnje. Lansiranje modela CX-90 unapređuje Mazdinu liniju SUV vozila, omogućujući tvrtki da zadovolji potrebe kupaca i posebnosti svakog tržišta. Model CX-90 također daje daljnji poticaj Mazdinom poslovanju i brendu.

Mazda CX-90 je crossover SUV koji je razvijen u svjetlu značajki koje zahtijevaju kupci na važnom sjevernoameričkom tržištu. Temeljen na konceptu “za putovanje vašeg života”, ovaj SUV s tri reda i širokom karoserijom nudi veću udobnost, funkcionalnost i sigurnosne performanse, čineći vožnju užitkom, a putovanje s nekoliko prijatelja i obitelji ugodnijim. Ovaj novi vrhunski model bit će predstavljen po prvi puta u Sjedinjenim Američkim Državama ovog proljeća.

Dizajn modela CX-90 izražava osjećaj vitalnosti ukorijenjen u Mazdinoj temi KODO ili “duša pokreta”. Estetika oduzimanja ili “manje je više” generira jednostavan oblik i ostvaruje dinamične i veličanstvene proporcije. Interijer je izraz japanske estetike u cijelosti, koji uključuje dinamiku svjetla i prirodnih materijala u urednom elegantnom prostoru.

Kao pogonski sklop Mazda će ponuditi novi 3,3-litreni redni 6-cilindrični benzinski motor s turbopunjačem pojačan 48-voltnim blagim hibridnim sustavom, kao i plug-in hibridni sustav e-SKYACTIV PHEV koji se sastoji od 2,5-litrenog rednog četverocilindričnog benzinskog motora. U kombinaciji s novom AWD arhitekturom sa stražnjim pogonom, model CX-90 nudi vrhunske ekološke performanse uzimajući u obzir i namjere vozača.

Mazda je također posvetila besprijekornu pažnju stvaranju ugodnog okruženja za sve u vozilu. Unutrašnji prostor je povećan oko svih sjedala. Treći red je dizajniran za tri sjedala i opremljen je vlastitim otvorima za klimatizaciju. Osim toga, poboljšana konfiguracija modela CX-90 pojačava performanse vuče, što zajedno s ostalim pogodnostima povećava njegovu funkcionalnost, omogućujući vozaču i putnicima da uživaju u raznim postavkama i iskustvima tijekom vožnje.

Nadalje, sustav See-Through View koji je sposoban intuitivno raspoznavati informacije važne za rad vozila, kao i veliki aktivni zaslon za vožnju2 omogućuju sigurno upravljanje vozilom i povećavaju bezbrižnost vozača.

Nedavno smo i mi odradili veliki test, od nedavno na tržištu u Hrvatskoj dostupne CX-60 izvedbe.

Približavajući se 2030. godini, Mazda će nastaviti sa svojim istraživanjima temeljenim na filozofiji tvrtke usmjerenoj na čovjeka, stvarat će nova iskustva kretanja u kojima će ljudi uživati dok su u pokretu u svom svakodnevnom životu i pružati im veći užitak, dobar osjećaj i više energije.

Foto: Mazda

Autor