Za 2025. Godine na potezu

Mazda i Panasonic u pregovorima oko partnerstva za razvoj električnih vozila i baterija

Panasonic Energy i Mazda Motor Corporation najavljuju mogućnost velikog posla…

Japanski giganti sa zadovoljstvom objavljuju da su se složili ući u pregovore o uspostavi srednjoročnog do dugoročnog partnerstva kako bi zadovoljili potražnju za baterijskim električnim vozilima i automobilskim baterijama na tržištu koje se brzo širi.

Panasonic Energy i Mazda će započeti konkretne pregovore sa ciljem da Panasonic Energy opskrbi Mazdu automobilskim cilindričnim litij-ionskim baterijama proizvedenim u tvornicama Panasonic Energy u Japanu i Sjevernoj Americi, te da Mazda ugradi baterije nabavljene od Panasonic Energy-a u baterijska električna vozila koja bi trebala biti lansirana u drugoj polovici 2020-ih godina.

Kazuo Tadanobu, predsjednik, glavni izvršni direktor tvrtke Panasonic Energy, je izjavio: “S obzirom na to da automobilska industrija brzo napreduje u elektrifikaciji i prednjači u ovoj tehnologiji, suradnja s Mazdom bit će veliki korak prema ostvarenju naše misije stvaranja društva u kojem su usklađeni težnja za srećom i održivim okolišem. S našom vrhunskom tehnologijom i opsežnim iskustvom, potaknut ćemo rast industrije litij-ionskih baterija i dodatno ubrzati naše napore za postizanje nulte emisije.”

Masahiro Moro, direktor i viši izvršni direktor Mazde, rekao je: “U okviru naših inicijativa za elektrifikaciju, Mazda surađuje sa svojim partnerima u tri faze kako bi fleksibilno odgovorila na promjene u regulatornim trendovima, potrebama potrošača i drugim područjima. Drago nam je što surađujemo s tvrtkom Panasonic Energy, koja je pionir u pogledu automobilskih litij-ionskih baterija i razvija proizvode visoke kvalitete. Nastavit ćemo pridonositi suzbijanju globalnog zatopljenja kroz razne inicijative uključujući našu strategiju elektrifikacije.”

Foto: Mazda

Autor

Preporučeni sadržaj