ODLIČAN REZULTAT

Mazda MX-30 osvojila maksimalnih 5 zvjezdica na Euro NCAP testiranju

Mazda MX-30 osvojila je maksimalnih 5 zvjezdica na Euro NCAP testiranju, nudi široki raspon sigurnosnih tehnologija…

Potpuno električnoj Mazdi MX-30 Euro NCAP organizacija je u svojoj najnovijoj seriji testova dodijelila maksimalnih 5 zvjezdica. Postigla je maksimalne bodove u testovima bočnog udara, kao i pune ocjene za izvedbu pri testu sudara za kategoriju djece od 6 do 10 godina starosti (za frontalni i bočni udar).

Model MX-30 prva je Mazda koja je postigla ukupnu ocjenu od pet zvjezdica prema novim, strožim Euro NCAP kriterijima koji su uvedeni ove godine kako bi udovoljili nekim dugotrajnim potrebama u zaštiti putnika i poboljšanoj zaštiti nakon sudara te promovirali najnoviju sigurnosnu tehnologiju.

MX-30, Mazdino debitantsko električno vozilo (EV) postiglo je 91% za zaštitu odraslih zbog svoje prednje konstrukcije i novih sigurnosnih ograničenja, a 68% zbog svoje osjetljive mogućnosti izbjegavanja sudara sudionika u prometu.

Matthew Avery, direktor istraživanja u Thatcham Researchu, rekao je: „MX-30 puni je EV koji nastavlja posao koji je Mazda već dugo radila u pružanju dobre razine pasivne i aktivne zaštite u svojim vozilima koja vozačima daju samopouzdanje. Zasluga im je što su izašli iz naših najzahtjevnijih testova ikad s pet zvjezdica.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo