MAZDA MX-30

Mazda MX-30, prvi poputno električni model iz Hiroshime, započeo s proizvodnjom

Mazda je 19. svibnja 2020. započela proizvodnju potpuno nove Mazde MX-30, svog prvog u potpunosti električnog automobila, u Hiroshimi. Premda su narudžbe otvorene, prvi će primjerci svojim kupcima stići u jesen…

Nova Mazda MX-30 opremljena je sustavom e-Skyactiv, Mazdinom novom tehnologijom električnog pogona. Pogonski sklop s pogonom na prednje kotače kombinira sinkroni izmjenični elektromotor snage 145 KS s litij-ionskom baterijom kapaciteta 35,5 kWh, osiguravajući novom SUV-u doseg od oko 200 km.

(foto: Mazda)

Kalibriran tako da osigurava optimalnu ravnotežu između dosega koji kupcima omogućuje bezbrižnost i emisija CO2 ,baterijski sustav se može napuniti do 80% u roku od približno 40 minuta pomoću brzog istosmjernog punjača.

(foto: Mazda)

Arhitektura vozila Skyactiv kod MX-30 posebno je konstruirana kako bi upotpunila dojam uglađene vožnje bez ikakvih zapinjanja koji je svojstven potpuno električnim vozilima. U kombinaciji s novim sveobuhvatnim sigurnosnim sustavima i-Activsense, MX-30 kupcima nudi jedinstveno iskustvo bešumne neometane vožnje, što je i bila glavna uputa inženjerima – električni automobil mora se moći voziti jednako dobro kao i svaki drugi Mazdin automobil.

(foto: Mazda)

Mazda MX-30 u prodajne će salone stići u jesen 2020., a u Hrvatskoj starta s cijenom od 248.900 kuna.

 

Autor