E-SPORT

Mazda RX-Vision GT3 Concept novi je virtualni automobil dostupan za igricu Gran Turismo Sport

RX-Vision GT3 Concept, razvijen u suradnji s Polyphony Digital Inc., najnoviji je Mazdin virtualni trkaći automobil u Sonyjevoj vozačkoj simulaciji pod nazivom Gran Turismo Sport PlayStation 4…

Na tragu modela Mazda RX-Vision Concept koji je predstavljen na Sajmu automobila u Tokiju 2015. godine, GT3 Concept je modificiran u skladu s pravilima za trkaće automobile FIA GT3, a ujedno je i u skladu s vlastitim propisima Gran Turismo Sport-a u svojoj kategoriji Gr.3.

Premda su zadržani originalna vozačka kabina i vrata u skladu s propisima GT3, razmak između prednjih i stražnjih kotača proširen je, a širina blatobrana je povećana. Veliki otvor za zrak u poklopcu motora poboljšava aerodinamiku i hlađenje u motornom prostoru, a prednji i stražnji spojleri i stražnji difuzor povećavaju pritisak vozila na podlogu. Osim toga, smanjena je i visina vožnje i ukupna visina vozila radi optimiziranja aerodinamičnih performansi.

Uklanjanje težih materijala i suvišnih dijelova unutrašnjosti rezultiralo je smanjenjem mase i nižim težištem, a obzirom da je opremljen prednjim rotacijskim motorom nove generacije sa 4 rotora i s 570 KS Skyactiv-R smještenim u srednjem dijelu, ovaj se automobil može pohvaliti s idealnom raspodjelom mase sprijeda-straga u omjeru od 48:52.

(foto: Gran Turismo)

Kao i kod svih Mazdinih vozila, pedantnom ergonomijom vozačkog mjesta stavlja se naglasak na jednostavnost upravljanja tijekom utrke; npr. upravljač je posebno konstruiran za poboljšanu upravljivost u uvjetima utrke.

Najuspješniji igrači u Gran Turismo Sport-u, stariji od 18 godina, koji koriste Mazdine automobile poput RX-Vision GT3 Concept-a imat će priliku sudjelovati u prvenstvu Gran Turismo certificiranom od strane FIA-e koje će se održati u sezoni 2020 na različitim lokacijama u svijetu.

Mazda želi proširiti bazu svojih obožavatelja približavanjem užitka natjecateljske vožnje širem krugu ljudi koji vole Digital Motor Sport.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin