Mazda fair servis brine o starijim vozilima

Mazda uvela 6-godišnje tvorničko jamstvo na sve modele u ponudi

Još jedan program koji povećava bezbrižnost kupaca Mazda modela…

Mazda je od 1. rujna 2022. uvela tvorničko jamstvo od 6 godina ili 150.000 km na svoj cjelokupni asortiman kako bi dodatno poboljšala korisničko iskustvo. Ova činjenica još jednom pokazuje da japansku marku karakterizira jasan prioritet: dobrobit i zadovoljstvo svakog vozača njezinih vozila. Svi programi koji se nude u ovlaštenim servisima tvrtke vrte se upravo oko tog cilja. To se jasno može vidjeti u visokoj razini zadovoljstva među kupcima marke i, iznad svega, u njihovoj lojalnosti u postprodajnim uslugama.

Mazda je oduvijek poznata po vrlo lojalnim kupcima. Ne samo da se vraćaju kako bi kupili još jednu Mazdu, već ostaju vjerni ovlaštenim Mazda partnerima prilikom servisiranja svojeg automobila. Dodatni razlog za visoku lojalnost su Mazdini servisni programi.

Servisna lojalnost u prve tri godine je viša od 90 % u Hrvatskoj. To znači da gotovo 90 % kupaca Mazde odlazi na servis kod ovlaštenih partnera u prve tri godine posjedovanja svog automobila.

Mazdino 6-godišnje jamstvo nije jedina usluga koju Mazda nudi svojim kupcima. Još jedan dobar primjer je Mazdin program Fair Service. Ukratko, ovaj program podrazumijeva posebne uvjete i popuste na dijelove za Mazdine automobile starije od tri godine. Program se primjenjuje na originalne Mazdine dijelove za servis i održavanje, kada servis obavlja ovlašteni Mazdin partner. To znači popust na dijelove za servis i održavanje prema klasifikaciji proizvođača.

U ovim vremenima relativne nesigurnosti, ne samo u automobilskom sektoru, kupcima je važna svaka usluga koja nudi više stabilnosti i povjerenja. Tako vlasnike Mazde štiti Mazda Europe Service (MES) – program servisne pomoći koji pokriva cijelu Europu i koji je spreman pomoći ako se dogodi neočekivani problem ili kvar na cesti te potreba za vučom. MES se produljuje za još godinu dana svakim godišnjim posjetom ovlaštenom Mazda partneru, do starosti vozila od 10 godina. Na ovaj način kupci Mazde mogu bezbrižno putovati Europom.

Dodatna usluga koju Mazda pruža svojim kupcima je aplikacija MyMazdaAplikacija koja sadrži dokumente poput digitalne servisne evidencije (DSR), koja vas upozorava da je potrebno održavanje i da postoje dijelovi koje biste možda trebali zamijeniti. Možete brzo pristupiti trenutačnim jamstvima ili istražiti digitalni priručnik za korisnike u obliku vodiča koji je lako pratiti. Putem aplikacije moguće je i kontaktirati pomoć na cesti. Ako imate uslugu povezanog vozila, možete pristupiti i drugim značajkama poput daljinskog upravljanja, pronalaska vozila i slanja odredišta automobilu.

“Naš cilj nije samo zadovoljiti kupce kada dođu i kupe vozilo, budući da to zapravo i nije izazov za Mazdu. Glavni cilj je učiniti kupca sretnim kada se vrati na servis svog automobila,” kaže Renata Jagetić, direktorica Mazde. “Naš fokus na ovo područje je dugoročna strateška stvar. Kada smo 2006. godine implementirali Digitalnu servisnu evidenciju, bili smo prvi koji smo to učinili u autoindustriji. Ova evidencija predstavlja ogromno poboljšanje za kupce koji kupuju naše rabljene automobile – jer je povijest automobila potpuno jasna, ako je prethodni vlasnik posjetio ovlaštene prodajne salone,” dodaje Renata Jagetić.

Foto: Mazda Autokuća Karlo

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo