Mercedes-AMG A35 vs A45 S, dvoboj iz vlastitog dvorišta otkrio je zanimljiv rezultat

Premda oba AMG modela posjeduju dvolitreni turbobenzinski motor, razlika je itekako velika. Car Expert ekipa donosi usporedbu…

Oba modela posjeduju 2,0-litreni turbobenzinac. U modelu AMG A35, motor raspolaže sa 306 KS te 400 Nm okretnog momenta. Do stotke ta konfiguracija stiže za 4,7 sekundi, što je izuzetan rezultat s obzirom na snagu motora. Tu je i 4MATIC pogon na sva četiri kotača. Cijenovno, starta sa 47 tisuća eura u Njemačkoj. Vanjština se najviše razlikuje po tome što ima masku s dvije prečke te ispušni sustav s dva otvora straga.

S druge strane, AMG A45S iz identičnog (ali ne i istog) 2,0-litrenog turbobenzinca u snažnijoj inačici ispucava čak 421 KS te 500 Nm okretnog momenta. Do stotke stiže za 3,9 sekundi. U najpaprenijoj inačici A klase nalazi se 4MATIC+ pogon na sva četiri kotača koji ima svojevrsni Drift modus vožnje. To je postignuto novim stražnjim diferencijalom koji uključuje dvije višeslojne spojke – jednu za svaki stražnji kotač. Tu je i Panamericana prednja maska te ispušni sustav s četiri cijevi, koji je glasniji i moćniji nego u inačici A35.

Kako jedan parira drugome, prosudite sami…


Komentari

loading...