A35 VS A45 S

Mercedes-AMG A35 vs A45 S, dvoboj iz vlastitog dvorišta otkrio je zanimljiv rezultat

-

Premda oba AMG modela posjeduju dvolitreni turbobenzinski motor, razlika je itekako velika. Car Expert ekipa donosi usporedbu…

Oba modela posjeduju 2,0-litreni turbobenzinac. U modelu AMG A35, motor raspolaže sa 306 KS te 400 Nm okretnog momenta. Do stotke ta konfiguracija stiže za 4,7 sekundi, što je izuzetan rezultat s obzirom na snagu motora. Tu je i 4MATIC pogon na sva četiri kotača. Cijenovno, starta sa 47 tisuća eura u Njemačkoj. Vanjština se najviše razlikuje po tome što ima masku s dvije prečke te ispušni sustav s dva otvora straga.

S druge strane, AMG A45S iz identičnog (ali ne i istog) 2,0-litrenog turbobenzinca u snažnijoj inačici ispucava čak 421 KS te 500 Nm okretnog momenta. Do stotke stiže za 3,9 sekundi. U najpaprenijoj inačici A klase nalazi se 4MATIC+ pogon na sva četiri kotača koji ima svojevrsni Drift modus vožnje. To je postignuto novim stražnjim diferencijalom koji uključuje dvije višeslojne spojke – jednu za svaki stražnji kotač. Tu je i Panamericana prednja maska te ispušni sustav s četiri cijevi, koji je glasniji i moćniji nego u inačici A35.

Kako jedan parira drugome, prosudite sami…

Autor