REKORD NA NURBURGRINGU

Mercedes-AMG A45S na ‘zelenom raju’ uzeo mjeru Lamborghiniju i ekipi

Mercedes-AMG divizija svakako radi vrhunski posao, izuzetak nije niti AMG A45S koji je postavio respektabilno vrijeme na Ringu…

Ispod poklopca motora nalazi se 2,0-litreni turbobenzinac interne oznake M139 koji razvija čak 421 KS te 500 Nm okretnog momenta. Ove brojke potvrđuju kako je riječ o izuzetno brzom i spretnom automobilu koji može lako uzeti mjeru i snažnijim, ekskluzivnijim modelima.

Potonje se dogodilo upravo nedavno na kultnoj stazi na Nürburgringu. Konačno je stigla snimka kruga ‘na ringu’ gdje se ovaj kompakt dokazao kao spretnim i ozbiljnim konkurentom. Postavio je vrijeme od 7 minuta i 48.8 sekundi, što u praksi znači kako je nadmašio Lamborghini modele kao što su Murcielago te Gallardo LP 560-4. Također, u ovom je pothvatu uspio ‘skinuti’ i VW Golf GTI Clubsport S (7 minuta i 47.19 sekundi).

S druge strane, nije uspio nadmašiti odlično ostvareno vrijeme od 7 minuta i 40.1 sekunde kojeg uvjerljivo drži Renault Megane R.S. Trophy R, a ako niste vjerovali u potentnost ovog moćnog automobila, sad je trenutak da se uvjerite.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo