UTRKA UBRZANJA

Mercedes-AMG GLE 53 vs VW T-Roc R vs Porsche Cayenne Coupe, golijati ili mali ratnik iz Wolfsburga?

CarWow je ovaj put na test ubrzanja odlučio staviti tri koncepcijski slična, ali itekako različita modela. Mercedes-AMG vs Porsche vs Volkswagen…

Premda na prvi pogled ova tri SUV modela nemaju baš pravo biti jedan pored drugog u utrci ubrzanja, podaci govore suprotno.

Krenimo redom, Mercedes-AMG GLE 53 iz 3.0 redni šestcilindrični turbobenzinac uparen sa 22 KS elektromotorom sa 435 KS i 520 Nm. Do stotke stiže za ravno 5 sekundi, a uparen je sa 9G automatskim mjenjačem. Masa vozila iznosi 2305 kilograma.

S druge strane, braneći boje iz Zuffenhausena, tu je Porsche Cayenne Coupe sa 3.0 V6 turbobenzinskim motorom i elektromotorom snage 136 KS. Ukupno razvija 462 KS i 700 Nm, a do ‘stotke’ stiže za 5,1 sekundu. Doduše, najteži je na ovom testu; 2425 kilograma.

Za kraj, tu je Volkswagen T-Roc R koji iz dobro poznatog 2.0 TSI motora ispucava 300 KS i 400 Nm, a do ‘stotke’ stiže za 4,9 sekundi. Uparen je sa automatskim DSG mjenjačem sa 7 stupnjeva prijenosa, a ujedno je i najlakši; teži svega 1497 kilograma. Premda je najslabiji po pitanju izlazne snage, masa vozila bi trebala biti komparativna prednost.

Tko je kome uzeo mjeru, prosudite sami.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin