AMG GT BLACK SERIES

Mercedes AMG GT Black Series nova je cestovna supersportska jurilica koja nudi 730 KS i spektakularni V8 zvuk

Mercedes-Benz je upravo predstavio AMG GT Black Series izvedbu svoje jurilice…

Premda su već neko vrijeme cirkulirale špijunske fotografije ovog automobila, Mercedes-Benz je odlučio i službeno pokazati svoju novu Black Series jurilicu. Mercedes-AMG Black Series je od 2006. godine sinonim za vrlo posebnu vrstu automobila: beskompromisno sportski s izražajnim dizajnom i najviše konzistentnim prijenosom tehnologije iz moto sporta u serijsku proizvodnju.

(foto: Mercedes-Benz)

Black Series modeli ekskluzivni su automobilski rariteti. Nisu razvijeni da skupljaju prašinu u garažama kolekcionara nego za brze vožnje po trkaćim stazama, unatoč tome što su odobreni za cestovnu vožnju. AMG GT Black Series predstavlja novu istaknutu značajku ove tradicije: to je najsnažniji Mercedes-AMG s jednim V8 serijski proizvedenim motorom.

Interijer novog modela AMG GT Black Series model uključuje potpuno digitalne prikaze instrumenata iz AMG GT obitelji s pločom s instrumentima ispred vozača s dijagonalom od 12,3 inča te 10,25-inčnim multimedijskim zaslonom na središnjoj konzoli. Ploča s instrumentima nudi različite izvedbe prikaza s tri AMG-specifična stila: ‘Classic’, ‘Sporty’ ili ‘Supersport’.

(foto: Mercedes-Benz)

Novi GT Black Series motor temelji se na AMG 4.0-litrenom V8 biturbo motoru s podmazivanjem sa suhim karterom, ali je zbog raznih modifikacija dobio novi interni kod M178 LS2. Razvija snagu od 730 KS pri 6700-6900 o/min i maksimalni okretni moment od 800 Nm pri 2000-6000 o/min. Nova bregasta osovina i ispušne grane prilagođeni su novom rasporedu paljenja i dodatno poboljšavaju ciklus sagorijevanja.

(foto: Mercedes-Benz)

U prijevodu, ovaj model ubrzava do ‘stotke’ za 3,2 sekunde, a brzinu od 200 km/h hvata za manje od devet sekundi. Maksimalna brzina je 325 km/h, a sva se snaga prenosi na stražnje kotače putem sedmerostupanjskog AMG SPEEDSHIFT DCT 7G mjenjača s dvostrukom spojkom.

Premda cijene još nisu poznate, očekuje se kako bi one mogle biti paprene…

 

 

 

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo