ŽELIMO MU ŠTO MANJE POSLA!

Mercedes-AMG GT R uz novi safety car izgled spreman za novu sezonu Formule 1

Novi dizajn sigurnosnog automobila Formule 1 simbolizira solidarnost, sigurnost i raznolikost…

Ljubitelji Formule 1 jako dobro znaju tko uvodi red na stazama. Kada se dogodi nesreća na stazi ili su vremenski uvjeti loši, Mercedes-AMG GT R stiže na stazu. Tako je već 25 godina. Bernd Mayländer već je 20 godina za upravljačem službenog automobila FIA F1. Čak je i shema boja automobila sa srebrnom bojom i crnim dekorom ostala ista. No, za sezonu 2020. stvari će se promijeniti. AMG GT R vozi u pratnji 430 kW (585 KS), a u novoj sezoni će se pojaviti s novim izgledom.

Automobil će na vidljivi način podržati kampanju Formule 1 „WeRaceAsOne“, uz simbol duge duž vozila i na poklopcu automobila. Upečatljiv dizajn simbolizira sportsku posvećenost različitosti i uključenosti.

Kako stoji u priopćenju, duga je odabrana jer je postala simbol koji se međunarodno koristi za spajanje zajednica.

Uz kampanju “WeRaceAsOne”, poziv na “Vozi sigurno” bit će vidljiv na poklopcu službenog vozila FIA F1.

‘Službeni automobil’ Bernda Mayländera također koristi hashtag #PurposeDriven za promicanje FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) opredijeljenosti za sigurnost, održivost, rasnu ravnopravnost i raznolikost.

S tehničke perspektive, službeni FIA F1 sigurnosni automobil ostaje nepromijenjen. AMG GT R dolazi u pratnji snažnog 4.0-litarskog V8 biturbo motora, sofisticiranom aktivnom aerodinamikom i laganom konstrukcijom za posebno dinamično vozačko iskustvo.

Dodatne značajke uključuju AMG Track paket sa zaštitnim sustavom prevrtanja i keramički visoko učinkoviti kompozitni kočioni sustav. AMG GT R savršeno je kvalificiran za ovaj težak posao. Zahtjevi FIA za službeni automobil FIA F1 uvijek su visoki. Dakle, kao glavni zadatak postavljen je visoki tempo, kako gume i kočnice na bolidima Formule 1 ne bi gubile previsoku temperaturu i da se motori ne pregrijavaju. Uz deklarirane brojke to nije problem. Maksimalna brzina od 318 km/h i 3,6 sekundi za ubrzanje do 100 km/h ono su što AMG GT R čini visoko kvalificiranim u ovom poslu.

Pored sigurnosnog automobila, Mercedes-AMG C63 S Estate spreman je za hitne slučajeve kao službeni FIA F1 Medical Automobil svjetskog prvenstva FIA Formule 1. Također se može pohvaliti novim dizajnom i promotivnim porukama za jednakost.

Ipak, nadamo se kako će njihova prisutnost tijekom sezone biti minimalnog obujma.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo