6:35,183 minuta za krug dug 20,832 kilometra

Mercedes-AMG ONE je novi kralj i rekorder Nürburgringa

Foto: Mercedes-Benz

Maro Engel i Mercedes-AMG ONE popravili su prethodni rekord za automobile cestovno legalne serije za nevjerojatnih osam sekundi, unatoč ne baš idealnim uvjetima na stazi…

Mercedes-AMG ONE novi je kralj staze Nürburgring-Nordschleife: sa službeno izmjerenim i kod javnog bilježnika ovjerenim prolaznim vremenom od 6:35,183 minuta za krug od 20,832 kilometra, hiperautomobil s tehnologijom Formule 1 postavio je novi rekord za cestovna legalna proizvodna vozila te u kategoriji supersportskih automobila.

Rekordne vožnje postavljen je 28. listopada 2022., točno u 17:14:31, kada je vozač utrka i ambasador marke AMG Maro Engel izašao na stazu i postavio novi rekord, fantastično vrijeme na legendarnom i zahtjevnom Eifel asfaltu.

Iako je Maro Engel već unaprijed postavio novo najbolje vrijeme na stazi Nürburgring-Nordschleife, DTM vozač još nije bio zadovoljan. Pred kraj njegove staze, uvjeti su iz minute u minutu postajali sve bolji. Tako je Maro Engel iskoristio posljednju priliku i popravio vrijeme kruga na novi službeni rekord od 6:35.183 minute.

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo