TOP GUN IZ STUTTGARTA

Mercedes-AMG S 63 e (2021.):luksuzni bolid s hibridnih 900 KS za 300 km/h i 2,9 s do stotke

Mercedes-Benz S-klase (W223) dobiva hibridnu Top-Gun verziju u režiji Mercedes-AMG, s biturbobenzincem 4.0 V8 snage 612 KS i elektromotoom, koji mu ukupnu snagu podiže na 900 KS…

Novi Mercedes-Benz S-klase, serije W223 još nije stigao na europsko tržište, a najavljuje se njegova najsnažnija, tvornički tunirana verzija, i to kakva… Mercedes-AMG S 63 e očekivana je najsnažnija verzija, koja dodatkom ‘e’ u ozbaci pokazuje da je riječ o posbnoh verziji.

Luksuzna ultrasportska krstarica iz Stuttgarta, s pogonom 4Matic (4×4) pokazuje krajnje dosege automobilske tehnologije. Mercedes-Benz gasi programe Coupe i Cabriolet na bazi S-klase, ali zato, u sportskom segmentu visoke klase sve ‘misli i molitve’ stavlja na program Mercedes-AMG.

Zasad još, naravno nema službenih slika budućeg modela Mercedes-AMG S 63 e, koji se očekuje na ljeto 2021, ali je zato X-Tomi Design izradio skicu budućeg hibridnog ‘lovca-bombardera’ iz Stuttgarta, koji bi s hibridnih, odnosno sinergijskih 900 KS do stotke mogao dosprintati za 2,9 s. Najveća bi brzina tvornički trebala iznositi 300 km/h.

Izvedba će biti ‘plug-in-hibridna’ te će svakodnevnim punjenjem gaterija prosječna, deklarirana potrošnja biti manja od pet litara na 100 km. Naravno, kad se isprazni baterija i nagazi gas ići če i iznad 15, što vlasnicima ovakvih automobila nije problem. Samo na struju, brzinom do 160 km/h, moćo će prijeći do 60 km.

Treba li naglasiti kako će izvedba biti ulttrasportska, statusni luksuz najvišeg ranga, a vožnja u stilu: ‘samo je letjeti ljepše’…

Ilustracija: X-Tomi Design

 

Autor