8. GENERACIJA U PRIPREMI

Mercedes-AMG SL (2021., model 232), povratak korijenima i dragocjenostima ova dva slova

Novi model sportskog automobila Mercedes-Benz SL polako otkriva svoje lice…

Sve to pomalo podsjeća na prvo predstaljanje modela medijima 12. ožujka 1952., kada je zablistao 300 SL.

Punih 69 godina kasnije, sada već osma generacija SL izvedbe uskoro će ući u proizvodni tijek odmah nakon svog razvoja. Dok su se javna ispitivanja na cestama s trkaćim sportskim automobilom Mercedes-Benz SL 300 još uvijek odvijala na autocesti A81, današnji inženjeri Mercedes-AMG-a rade svoju testnu vožnju na posebnom, zatvorenom poligonu u snježnoj Švedskoj.

Iako se velik dio razvojnih radova na roadster modelu, konfiguriranom kao 2 + 2 sjedala, odvijao u digitalnom obliku, određena količina analognog razvojnog pokreta još je uvijek bitna. Konačno ugađanje potpuno promjenjivog sustava pogona na sve kotače 4MATIC +, na primjer, koji se sada prvi put nudi i u SL modelu, provjerava se u zimskim regijama.

Preuređeni krov od tkanine također se mora dokazati u surovim uvjetima koji vladaju u blizini Arktičkog kruga. Dinamika rukovanja ovim kultnim roadsterom, koji bi trebao debitirati kasnije ove godine, uskoro će biti na završnom dorađivanju – između ostalog, na sjevernoj petlji Nürburgringa. Na najizazovnijim trkaćim stazama na svijetu, stručnjaci iz Mercedes-AMG pobrinut će se da ova najnovija interpretacija slova SL, još više nego ikad prije bude na korak svojih sportskih korijena.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin