Mercedes-AMG SL dobit će u potpunosti novu karoseriju

Potpuno nova karoserija za nadolazeći Mercedes-AMG SL, nova generacija roadstera tako će biti izgrađena od kompozitne aluminijske konstrukcije za maksimalnu krutost…

Počelo je 1952. godine s filigranskim izgrađenim okvirom, što je u prvom SL donijelo malu težinu s najvećom mogućom torzijskom krutošću. Ova je konstrukcija zamišljena je za izvornu uporabu u natjecateljskim događanjima i dalje je dorađivana kako bi pružila okosnicu kasnijem proizvodnom modelu u obliku kupea i roadstera. Kad se ove godine na scenu pojavi nova ikona roadstera, njena će osnova biti potpuno nova arhitektura vozila koju je razvio Mercedes-AMG. Lagana kompozitna aluminijska šasija daje osnovu za preciznu dinamiku vožnje, visoku udobnost i sportske proporcije.

Nova roadster arhitektura sastoji se od kombinacije aluminijskog okvira sa samonosećom konstrukcijom. Stvoren je – kao i kod prvog SL modela 1952. godine – doslovno na praznom listu papira: niti jedna komponenta nije preuzeta od prethodnog modela SL ili, na primjer, od AMG GT Roadstera.

Novi Mercedes-AMG SL trebao bi se premijerno predstaviti tijekom jeseni…

Foto: Daimler

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin