VELIKA NARUDŽBA

Mercedes-Benz autobusi traženi, ogromna isporuka ide u Izrael

Daimler Buses sektor dobio je jednu od svojih najvećih narudžbi ikad…

Odjel autobusa Daimler Truck AG bio je jedan u nizu ponuđača za natječaj izdan u Izraelu. Kasnije se pokazalo, kako je upravo ta ponuda bila najbolja, što je na koncu i rezultiralo narudžbom ukupno 415 gradskih i međugradskih autobusa. Vozila će ići u Egged, najveću privatnu autobusnu tvrtku u Izraelu. Narudžba je rezultat uspješne suradnje između Daimler Buses i Colmobila, koji je kao generalni distributer odgovoran i za prodaju i za servis Mercedes-Benz autobusa u Izraelu.

Till Oberwörder, voditelj Daimler Busesa kratko je prokomentirao ovu veliku narudžbu: “Oduševljeni smo što je Egged odabrao naše gradske i međugradske autobuse marke Mercedes-Benz, zbog visoke razine pouzdanosti i velike kilometraže. Narudžba za 415 autobusa jedna je od najvećih u povijesti naše tvrtke. Također, ovo je prvi put nakon više od 15 godina da je Daimler Buses pobijedio na natječaju u visoko konkurentnom segmentu gradskih autobusa u Izraelu. ”

Velika narudžba obuhvaća 156 vozila međugradske šasije OC 500 RF 1939 i 259 jedinica šasije gradskog autobusa OC 500 LE 1830. Gradski autobusi su modeli niskog ulaza koji omogućavaju putnicima lakši ukrcaj. Šasije se proizvode u španjolskom pogonu autobusa Daimler Buses u Sámanu, a karoserije autobusa u izraelskim Haargaz i Merkavim pogonima, bit će postavljene na licu mjesta. Vozila će biti isporučena ove i tijekom iduće godine, a Egged će upravljati njima na svojim gradskim i međugradskim linijama po cijelom Izraelu.

S flotom od više od 4000 vozila, Egged svakodnevno prevozi oko milijun putnika i odgovoran je za rad gotovo polovice javnog prijevoza u Izraelu. To uključuje 945 međugradskih i gradskih autobusnih linija na kojima sva njihova vozila dnevno prelaze čak 700 000 kilometara.

foto: Daimler