PRIORITET JE STRUJA

Mercedes-Benz će zbog prioritiziranja električnih vozila ukinuti proizvodnju nekih coupe modela

Mercedes-Benz razmatra ukidanje nekih coupe i kabriolet modela zbog obogaćivanja portfelja električnim vozilima…

Mercedes-Benz, kao i drugi proizvođači u svijetu automobila polako ali sigurno prebacuju fokus na električna vozila. To su i dokazali sa svojom EQ linijom vozila koja je napravila dobre temelje za daljnji razvoj takvih vozila. Upravo zato se Daimler odlučio staviti prioritet na takva vozila nauštrb nekih modela koji se slabije prodaju. U razgovoru za Autocar, glavni operativni direktor Markus Schafer je izjavio kako se portfelj Mercedes-Benz vozila prošle godine zaustavio na brojci od gotovo 50 modela.

Naravno, budući da će se EQ linija nadalje nagrađivati, postavlja se pitanje hoće li neki modeli biti ukinuti? Nakon koronakrize, modeli kao što je S klasa coupe i kabriolet više neće silaziti s proizvodnih traka, ali špekulira se kako bi istu sudbinu moglo dočekati i model nove C klase u coupe i kabriolet inačici, poglavito iz razloga što nema špijunskih fotografija za spomenute modele.

Premda za sada još ništa nije sigurno, Schafer je izjavio kako neki modeli koji su trenutno dostupni se natječu na malom tržištu koje jednostavno ne vrijedi muke te bi bilo pametnije preusmjeriti napore za istraživanje i razvoj prema vozilima koja bi se uspješnije prodavala. Schafer kaže da se planiraju ‘značajni pomaci’ u portfelju Mercedes-Benz te će glavni fokus proizvođača biti upravo električna vozila.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin