MERCEDES-BENZ

Mercedes-Benz CLA razočarao na ‘moose testu’, premium coupe ostvario neočekivano loš rezultat

Mercedes-Benz oduvijek je bio sinonim luksuza, sigurnosti i tehnologije za vožnje. No, novi CLA, premda posjeduje atraktivnu i sportsku siluetu, pomalo je razočarao na notornom testu izbjegavanja losa…

Mercedes-Benz CLA (interne oznake C118) nedavno je stigao na tržište. Premda je od prethodne generacije veći, moderniji i luksuzniji, stručnjaci su ostali iznenađeni na KM77 manevarskom testu (tzv. izbjegavanje sjevernog jelena).

Nakon par pokušaja s brzinom od 76 km/h, CLA nije na adekvatan način odreagirao u kritičnoj situaciji te je ‘pokupio’ par čunjeva, što u prijevodu znači pad na testu. Promijenili su se vozači, rezultat je ostajao isti, a novi je Coupe test prošao tek na brzini od 66 km/h, što je smatrano kao loš rezultat.

Valja naglasiti kako je testirani primjerak ispod haube krio 1.3-litreni benzinski motor sa 163 KS te je imao gume dimenzija 225/40 R19. Sudeći po viđenom, riječ je o nedovoljnom prijanjanju na tlu, ali i (pre)tolerantnom ESP sustavu koji se u datom trenutku nije aktivirao.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo