EKRANI, EKRANI I SAMO EKRANI

Mercedes-Benz E-klasa (2024.), Nijemci i službeno otkrili izgled interijera nove generacije

Foto: Mercedes-Benz

Instrumentna ploča donosi potpuno digitalno iskustvo u unutrašnjosti. Ako je E-klasa opremljena opcijskim zaslonom za suvozača, velika staklena površina MBUX Superscreena proteže se po cijeloj širini…

Nova E-klasa stiže i jako je blizu premijere. Dobili smo definitivnu potvrdu nakon predstavljanja novog interijera. Model E-klase bez zaslona za suvozača imaju veliki ukrasni element koji se proteže do sredine. Vizualno odvojen, čini se da središnji zaslon lebdi iznad konkavne površine ovog ukrasnog elementa.

Foto: Mercedes-Benz

Prednji dio ploče s instrumentima osvijetljen je svjetlosnom trakom aktivnog ambijentalnog osvjetljenja. To ide u širokom luku od vjetrobranskog stakla, pored A-stupa i do vrata, stvarajući tako osjećaj prostranosti na način na koji se ploče vrata stapaju s ovratnikom ploče s instrumentima u jednu cjelinu. Očigledno slobodno plutajući kontrolni otok u gornjem dijelu panela vrata odgovara izgledu staklenih površina zaslona.

Središnja konzola dizajnirana je kao homogena cjelina i spaja se u ravnoj liniji s donjim dijelom ploče s instrumentima. S prednje strane, pretinac za pohranu s poklopcem i držačima za čaše integriran je u trodimenzionalno oblikovan ukrasni element. U stražnjem dijelu središnje konzole nalazi se mekani podstavljeni naslon za ruke. USB priključci nalaze se u odjeljku ispod.

Eto, došlo je vrijeme u kojem ozbiljna E-klasa nudi opcije praćenja Tik-Toka i ostalih društvenih mreža, uz mogućnost selfie kamera…

 

 

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo