LEGENDA POKAZUJE MOGUĆNOSTI NA STRUJU

Mercedes-Benz EQG, električna verzija kultnog terenca, izvodi spektakularne okrete

Foto: Screenshot YouTube
-

Mercedes-Benz G-klase 2024. dobiva električnu verziju EQG, a kakve će mogućnosti imati, pokazuje spektakularno testiranje predserijske verzije

Nećemo ga vidjeti na cestama ili off-roadu prije 2024. Ali odabrani automobilski novinari već su vozili prototip budućeg električnog Mercedes-Benz G-klase. Novinar Greg Kable objavio je video na Twitteru kako bi pokazao što može električni G. Među ostalim terenskim sposobnostima koje je demonstrirao tijekom testova, Mercedes-Benz EQG je također izveo spektakularno okretanje spremnika. To se na jeziku G-klase naziva G-okret.

Vozač odabire smjer okretanja od 360 stupnjeva, desno ili lijevo, pomoću ručica na upravljaču, dok pritišće papučicu gasa. Imamo posla s postavom s četiri motora. Tako elektromotori motori koji pojedinačno pokreću svaki kotač omogućuju mu da se okreće oko vlastite vertikalne osi i izvodi piruetu.

Veliki litij-ionski paket baterija sa silicijskom anodom i kapacitetom od 100 kW, plus električni motori montirani unutar nosećeg okvira, učinit će model težinom ukupne mase 3,5 tona. Čelnici tvrtke Mercedes-Benz obećavaju da ni elektrifikacija ni dodatna težina neće utjecati na njegove sposobnosti.

Mercedes-Benz ipak najavljuje nekoliko verzija, s vrhunskom AMG varijantom koja će biti dio buduće linije. Trebao bi imati istu količinu snage kao trenutni Mercedes-Benz G 63, snage 585 PS.

Autor